Gezi’de yaralanan Aydoğan'dan Beşiktaş Belediyesi’ne dava

Gezi’de yaralanan Aydoğan'dan Beşiktaş Belediyesi’ne dava

“Hukuki yollara başvurdum. Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar’ın bilgisi olmadan bana bunları yapmaları imkânsız.”

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeği ile yaralanan Aydın Aydoğan, Beşiktaş Belediyesi tarafından hukuksuzca işten çıkarılmasına tepki gösterdi. ‘İşe iade’ davası açtığını söyleyen Aydoğan, Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar hakkında da ‘azmettirmekten’ suç duyurusunda bulunduğunu paylaştı.

Birgün’ün haberine göre “Belediye, benim ifademi 25’inci maddeden aldı, ancak işten çıkışımı SGK’ye 29 madde üzerinden bildirdiler. Bunu bilerek yaptılar, çünkü işsizlik ödeneği almamı istemediler” şeklinde konuşan Aydoğan, şunları aktardı:

MOBBİNG, ŞİDDET, TEHDİT…

“Beşiktaş Belediyesi’nde çalışmaya 2015 yılında başladım. İşe girdiğim tarihten itibaren bana mobbing uygulandı. Ameliyat sonrasında koltuk değnekleriyle yürürken belediyenin idare müdürü dört kişiyle birlikte beni darp etti. Darp edildikten sonra başkan yardımcısına gittim, durumu izah ettim. ‘Soruşturma açacağız’ dediler. Ancak herhangi bir şey yapılmadığı gibi, hakkımda tutanak tutulmuş. Darp raporu alarak, savcılığa gidip bu kişiler hakkında şikâyette bulundum. Beni ‘şikâyetini geri al’ diye de tehdit ettiler.”

“ONDAN HABERSİZ BUNLARI YAPMALARI İMKANSIZ”

İzinli olduğu halde iki gün gitmediği gerekçesiyle işten atıldığını anlatan Aydoğan, Beşiktaş Belediye Başkanı’na açacağı davayı ve nedenini şöyle paylaştı: “Benim her hafta düzenli kontrollerim var; doktorla ve TİHV’deki psikologlarla görüşmelerim var. O hafta da doktora gittim, başkan yardımcısından da izin aldım. Bir baktım ki, ‘İki gün işe gelmemişsin’ diyerek hakkımda tutanak tutulmuş.

Hukuki yollara başvurdum. Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar’ın bilgisi olmadan bana bunları yapmaları imkânsız.”