Gezi Partisi kapandı

Gezi Partisi kapandı

Haziran Direnişi’nin ardından kurulan Gezi Partisi kapandı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yayınlanan “Faaliyette olan siyasi partiler” listesi güncellendi. Listede, 2013 yılında Türkiye’nin en görkemli halk eylemlerinin yaşandığı Haziran Direnişi’nden sonra kurulan Gezi Partisi yer almadı.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın aktardığına göre; Gezi Partisi yetkilileri, kapatma işlemlerini başlattıklarını ve kapanma gerekçelerini önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi.

GEZİ PARTİSİ

Müzisyen Reşit Cem Köksal ve parti kurucuları, partinin kuruluş dilekçesini 1 Ekim 2013’te İçişleri Bakanlığı’na verdi. Dilekçe işleme konulurken yapılan incelemelerin ardından da partinin tescili ise 9 Ekim’de yapıldı. Partinin Genel Merkezi olarak Ankara gösterilirken partinin kısaltılması ise GZP oldu. Partinin logosu ise kök salmış ağaç modelinde bir insan figüründen oluşturuldu.

Partinin kurucu yönetimi şöyleydi: Genel Başkan: Cem Köksal, Genel Sekreter: Gözde Bırakın, Genel Sayman: Ali Bekdeşer, Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı: Tolga Deniz, Basın İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Nursun Gürbüz, Tanıtım İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Teoman Kumbaracıbaşı, Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Nurgül Güney.