Gezi için Adalet Nöbeti’nde 32. gün

Gezi için Adalet Nöbeti’nde 32. gün

Gezi tutukluları için başlatılan Adalet Nöbeti'ne, TİP dayanışma ziyaretinde bulundu.

İleri Haber

TMMOB Mimarlar Odası tarafından Gezi tutukluları için başlatılan Adalet Nöbeti'ni TİP İstanbul İl Örgütü ziyaret etti.

Gezi Davası'nda açıklanan kararların ardından TMMOB Mimarlar Odası tarafından başlatılan Adalat Nöbeti 32. günde de devam ederken, bugünkü nöbete Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü de dayanışma ziyaretinde bulundu. Ziyaret de TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da yer aldı. 

Mimarlar Odası'nın İstanbul Karaköy'de şubesi önüne yürüyen TİP üyeleri, "Gezi onurdur, yargılanamaz" sloganları attı. Adalat Nöbeti'nde bulunan isimler de TİP üyelerine alkışlarla karşıladı.

'VERECEK BİR HESABIMIZ DEĞİL ALACAK BİR HESABIMIZ VAR'

TİP Gezi Dayanışma Komitesi’nden MYK üyesi Hakan Güneş, ziyaret sırasında açıklamalarda bulundu. "Ortada bir siyasi müsamere var" diyen Güneş, "Bir yargılama yok, o nedenle adalet istiyoruz. Ve o adalet gelecek. Üstelik bizim verecek bir hesabımız değil alacak bir hesabımız var" ifadelerini kullandı.

TİP MYK üyesi Güneş'in açıklamaları şöyle:

"Yaşadığımız sürecin bütün detayları hepinizin malumu. Ortada bir yargılama yok, ortada bir siyasi müsamere var. Hepinizin bildiği şey, bir yargılama değil. Zaten neyi yargılayacaklardı diye düşündüğünüzde, bu yargılamanın da imkansız olduğu hemen aklımıza gelebilir. Hemen bu sonucu çıkarabiliriz. 'Deremize, parkımıza, doğamıza sahip çıkacağız' dedi Gezi, bunu mu yargılayacaklardı! 'İki ayyaşın yasalarıyla mı yönetilmek istiyorsunuz?' deyip üzerimize geliyorlardı, Cumhuriyet'i mi yargılayacaklardı! Gezi'ye girdikten sonra bir aya yakın paranın hükmünü kaldırdık, bir Gezi komünü yaşadık. Bunu mu yargılayacaklardı! Yargılayamazlardı da zaten. O nedenler ortada bir siyasi müsamere var. Bir siyasi müsamere var, başka da bir şey yok. Mücella'yı, Can'ı, Mine'yi, Tayfun'u, Osman Kavala'yı, Hakan'ı ve Çiğdem'i orada tutan şey bir siyasi müsamere. Bir yargılama yok, o nedenle adalet istiyoruz. Ve o adalet gelecek. Üstelik bizim verecek bir hesabımız değil alacak bir hesabımız var. 

Daha Ali İsmail'in hesabı sorulmadı, daha Ali İsmail için adalet gelmedi. Daha Berkin için gelmedi, Ethem için gelmedi, kolunu gözünü kaybedenler için gelmedi... Üstüne kalkmış bir de bir müsamereyle 7 arkadaşımızı daha içeride tutmaya kalktılar. Bunun elbette bir sonu var ama bu son bir an önce gelsin istiyoruz. 

Dün yaşamını kaybeden bir arkadaşımızın ailesine, hepimize baş sağlığı dileklerimizi iletmek istiyorum. Türkiye İşçi Partisi, Gezi'de de bulundu, Türkiye İşçi Partili insanlar. Oradan aldıkları ruhla bugün bir mücadele sürdürmeye çalışıyorlar. Yargılamalar boyunca burada oldular çünkü hepimizle birlikte biz de Gezi'yiz. Ve ailelerin yanında, arkadaşlarımızın yanında Türkiye'deki bütün nöbetlerde ve cezaevlerinin önlerinde olmaya devam edeceğiz. Bir an bile bırakmayacağız çünkü asla yalnız yürümeyeceğiz. Ve Can'ın mahkeme önlerinde söylediği gibi bir şeyi hatırlamakta yarar var, yerin 40 kat altında dahi olsa o adalet çıkarılacak ve gerçekleşecek."

'EVLETLARIMIZI, KARDEŞLERİMİZİ KATLEDENLER YARGILANACAK'

Adalet Nöbeti'nde destek veren isimlerden DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, burada yaptığı açıklamada, "Bizler hem gazeteci olarak hem de birer direnişçi olarak Gezi'deydik. DİSK olarak Gezi'deydik. Şu anda arkadaşlarımız hapishanede tutuluyor. Bir Gezi Davası olamaz mı olur tabii, olacak da. Gezi'den kimse yargılanamaz mı, yargılanır, yargılanacak da. Bizim evlatlarımızı, kardeşlerimizi; İstanbul'da, Ankara'da, Eskişehir'de, Hatay'da katledenler, yaralayanlar, sakat bırakanlar, doğamızı kentimizi talan edenler... Bunların davası olacak, bunlar yargılanacak. Ve arkadaşlarımızı hapishanelerden alacağız" ifadelerini kullandı.

'HEP BİRLİKTE BARIŞI VE DEMOKRASİYİ SAĞLAYACAĞIZ'

Sözlerinin devamında AKP-MHP iktidarı tarafından bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan basın kanunu teklifini hatırlatan Eren, "İktidar her gün baskıyla, terörle üstümüze geliyor. Meclis'e bugün bir yasa tasarısı geldi. Seçime, internet medyasını da susturarak gitmek istiyorlar ama susmayacağız, değiştireceğiz! Hapishanelerde tutulan, basın ve ifade özgürlüğünü kullandığı için tutulan, muhalefet hakkını kullandığ için tutulan, eleştiri hakkını kullandığı için tutulan binlerce insanı dışarı çıkaracağız. Hep birlikte barışı ve demokrasiyi sağlayacağız" şeklinde konuştu.