Gezi hekimleri davası reddedildi!

Gezi hekimleri davası reddedildi!

Mahkeme, Gezi hekimleri ve İstanbul Tabip Odası'nın yönetim kurulu üyelerine yönelik açılan davanın reddine karar verdi.

Gezi Direnişi’nde yaralı vatandaşlara acil sağlık yardımı yapıldığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı’nın İstanbul Tabip Odası 2012-2014 dönemi Yönetim Kurulu ve Onur Kurulu’nun görevden alınması talebiyle bir dava açmıştı. Davanın karar duruşması bugün saat 10.25’de Çağlayan Adliyesi 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme davanın reddedilmesine karar verdi.

Karara ilişkin konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Selçuk Erez, “Ben bugün dahi mutlu değilim. Memleketimde bu konuda bir dava açılmış olmasının utancını hala sırtımda taşıyorum ve taşıyacağım, netice ne olursa olsun” dedi.

Karara ilişkin İleri’ye konuşan Erez şunları söyledi:

“Gerekçeyi henüz bilmiyoruz ama bizim beklediğimiz gerekçe şudur: Eğer böyle bir dava kabul edilseydi ve İstanbul Tabip Odası’nın o zamanki yönetim kurulu mahkum olsaydı; Türkiye’de sokakta düşmüş, kafasını yarmış, zelzele olmuş, kolu kırılmış vatandaşın yanına hekim yaklaşmayarak  sırtını dönüp başka tarafa gitmesi lazımdı. 

Böyle yanlış bir yola sevk etmemek için böyle bir gerekçenin olması gayet uygar, bize yakışan bir şey olur.

Düşünebiliyor musunuz; bir kaza olmuş ve bir hekimin yanından geçerken ona bakması, müdahalede bulunması yasak. İnsanlığa sığar mı bu? “