Gezi Direnişi 10 yaşında: 'İlk günkü gibi gurur duyuyoruz'

Gezi Direnişi 10 yaşında: 'İlk günkü gibi gurur duyuyoruz'

Gezi Direnişi’nin 10. yılında Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla bugün Taksim'de toplanıldı.

İleri Haber

Gezi Direnişi’nin 10. yılında yurttaşlar ve toplumsal muhalefet güçleri Taksim'de bir araya geldi. Yapılan açıklamada, "Gezi'nin 10. yılında şehir şehir dalga dalga yayılan yasaklara, hukuksuz cezalara, baskıya, ranta, yalana, tüm ayrıştırma politikalarına karşı yan yana durduğumuz, sesimizi çığlığa dönüştürdüğümüz o şanlı direnişten hala ilk günkü gibi gurur duyuyoruz" denildi.

2013 yılında Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilerek yerine Topçu Kışlası ve AVM yapılmasına karşı başlayan daha sonra dalga dalga büyüyerek tüm Türkiye’ye yayılan Gezi Direnişi 10 yaşında.

Tarihe milyonlarca yurttaşın adalet, eşitlik, özgürlük ve demokrasi taleplerini yükselttiği direniş olarak geçen Gezi Direnişi'nin 10. yılında bugün Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla yurttaşlar ve toplumsal muhalefet güçleri Taksim'de bulunan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası İstanbul İl Binası önünde toplandı.

Yapılan eyleme Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil ile TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Gezi Direnişi'nde polisin attığı gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan da katıldı. Eylemde Gezi Direnişi'nde katledilenlerin isimleri okundu, "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam"  ve "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganları atıldı.

'O ŞANLI DİRENİŞTEN HALA İLK GÜNKÜ GİBİ GURUR DUYUYORUZ'

Taksim Dayanışması adına konuşan Akif Burak Atlar açıklamasında, "Gezi'nin 10. yılındayız. Gezi'nin 10. yılında şehir şehir dalga dalga yayılan yasaklara, hukuksuz cezalara, baskıya, ranta, yalana, tüm ayrıştırma politikalarına karşı yan yana durduğumuz, sesimizi çığlığa dönüştürdüğümüz o şanlı direnişten hala ilk günkü gibi gurur duyuyoruz. O gün de bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Her yer Taksim, her yer direniş" dedi.

'BİZİM PAROLAMIZ GEZİ'DİR'

Taksim Dayanışması adına bir açıklama yapan Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen da konuşmasında "Gezi'de kapısını araladığımız o coşkulu, heyecanlı, bir arada, umutlu, paylaşımcı, dirençli bir başka dünya için mücadele etmeye devam ediyoruz. Bilsinler ki bizim pusulamız Gezi'dir. İnsanca, özgür, adil, refah içinde, demokratik bir yaşam talebimiz ve hak arayışımız hep sürecek. 10. yılında da Gezi'yi genç kılan, bizi hep ayakta tutan, tüm hayallerimiz gerçek olana kadar dilimizden düşmeyecek olan sloganımızla anıyoruz; Bu daha başlangıç, mücadeleye devam! Bu gurur hepimizin. Karanlık gider, Gezi kalır" ifadelerini kullandı.