Gezi Davası'nın mahkeme başkanı değişti

Gezi Davası'nın mahkeme başkanı değişti

Gezi Davası'na bakan İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin heyetinde de değişikliğe gidilerek, Mahkeme Başkanı Utku Ercan'ın yerine Mahmut Başbuğ getirildi.

Çizim: Tarık Tolunay

Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yayınlanan kararnameyle çok sayıda hakim ve savcının yeri değişti. Yayınlanan kararnemeyle Gezi Davası'na bakan İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Utku Ercan, İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına atandı. Ercan'ın yerine ise Mahmut Başbuğ getirildi.

HSK tarafından 3 bin 358 adli, 364 idari yargı mensubunu kapsayan yetki kararnamesini yayınlandı. Yayınlanan kararnameylele 16 sanıklı Gezi Davası'na bakan İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin heyetinde de değişikliğe gidildi.

Mahkeme Başkanı Utku Ercan, İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na getirildi. Ercan, iş insanı Osman Kavala’nın da aralarında olduğu sanıklar hakkında açılan davanın ilk duruşmasında yer almamıştı.

Vekaleten heyete başkanlık eden ve tutukluluğunun devamına karar verilen Kavala hakkındaki bu karara şerh koyan Mahmut Başbuğ ise 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na getirildi.