Gericilerin hedefinde bu kez Sezen Aksu var

Gericilerin hedefinde bu kez Sezen Aksu var

Gericiler bu defa Sezen Aksu'nun şarkısındaki sözler nedeniyle 'incindi'...

İleri Haber

Sanatçı Sezen Aksu, ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ isimli şarkısı nedeniyle gericiler tarafından hedefe konuldu. Yandaş basın tarafından hedef gösterilen Aksu, 'Milli Beka Hareketi isimli 'grup tarafından tehdit edildi. Aksu hakkında bugün suç duyurularında bulunuldu. Aksu’ya yönelik lince Diyanet de katıldı.
 
Sanatçı Sezen Aksu’nun 2017’de Yaşar Gaga ile birlikte çıkardığı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e..." sözleri yandaş medya tarafından gündeme getirildi.
 
Yeni Şafak gazetesi, bu sözleri “dine hakaret” olarak lanse ederken, Aksu’yu hedef gösterdi.
 
AKSU’YA TEHDİT

AKP’ye yakınlığıyla bilinen “Milli Beka Hareketi” grubunun Genel Başkanı Murat Şahin sosyal medya hesabından Sezen Aksu'yu tehdit ederek, evinin önüne gideceklerini söyledi.

Şahin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "14 Temmuz 2016’da 'CUNTA' imalı şarkının sözlerini yazan, dün de dini hassasiyetlerimize hakaret içeren şarkı sözlerini piyasaya sürerek kinini kusan, FETÖ'nün 'aziz dostum' dediği Sami Yıldırım’ın kızı #sezenaksu yarın 20:30’da kapındayız…" ifadelerini kullandı.

Bu tehdidin üzerine Sezen Aksu'nun ikamet ettiği Kanlıca'ya akşam saatlerinde yoğun çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

Söyledikleri saatte bayraklarla Aksu’nun evinin önüne gelen 40-50 kişilik grup; burada açıklama yapıp, slogan attı.

SUÇ DUYURULARI

Ankara'da bir grup avukat, Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde açıklama yapan grup, Aksu'yu hedef alarak "Hz. Adem ve Hz. Havva hakkında kamuya açık bir şekilde dini toplumda saygınlığını aşağılayacak şekilde ifadeler kullanmıştır" dedi.

Malatya’da da Develi Erciyesspor Kulübünün Başkanı Yılmaz Özalp, İslamiyet'e hakaret ettiği gerekçesiyle Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulundu.

DİYANET-SEN VE DİYANET DE TOPA GİRDİ

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Van Şube Başkanı Nurullah Arvas da Aksu’ya linç kampanyasına katıldı. Arvas, yaptığı açıklamada, “Halkın dini değerlerini alenen aşağılayan Sezen Aksu hakkında sendika olarak suç duyurusunda bulunacağız. Hazreti Adem ve Hazreti Havva bütün kutsal dinlerin ortak paydasıdır. Onlara karşı kullanılan ‘cahil’ yakıştırması, ortak dini değer ve sembol olan kişilerin bu şekilde aşağılanması halka mal olmuş bir sanatçıya yakışmamıştır. Sözlerinizle kast ettiğiniz genel olarak insanın cahilliğine vurgu olabilir ancak, bunu tüm kutsal dinlerin ortak değeri Hazreti Adem ve Havva üzerinden yaptığınızda ne halkımız ne de sendika olarak bizler buna müsamaha gösteremeyiz. Derhal halkımızdan özür dilemenizi ve gerekli açıklamayı yapmanızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan da konuya ilişkin isim zikredilmeden bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Maksadı, niyeti ve bağlamı ne olursa olsun, İslam'ın seçkin, önder ve örnek şahsiyetlerine dair söylenen her cümlede, yapılan her açıklama ve yaklaşımlarda son derece hassas ve dikkatli olunması gerekmektedir. Dini şahsiyet, sembol ve değerlerle ilgili özensiz tutum ve davranışlarda bulunulması, en hafif tabirle saygısızlıktır. Bu hususta asgari bir insani erdem olarak herkesin daha duyarlı olması ve hassasiyet göstermesi elzemdir. Bu itibarla, hem yüce dinimizin ilkeleri ve örnek şahsiyetleri hakkında konuşurken hem de söz konusu değerleri savunurken saygılı, özenli ve ilkeli olmak, herkesin içselleştirmesi gereken en temel insani ve ahlaki tavırdır" ifadeleri kullanıldı.