Gericilerin hedef gösterdiği nü tablolar sanat fuarından kaldırıldı

Gericilerin hedef gösterdiği nü tablolar sanat fuarından kaldırıldı

TÜYAP tarafından gerçekleştirilen 27'nci İstanbul Sanat Fuarı'nda bir sergide yer alan nü tablolar, gericilerin hedef göstermesi üzerine kaldırıldı.

Bu yıl 27'ncisi gerçekleştirilen İstanbul Sanat Fuarı, 4 Kasım'da İstanbul Kitap Fuarı ile eş zamanlı olarak TÜYAP fuar alanında başladı. 

12 Kasım'a kadar sürecek sanat fuarında Mustafa Özel Atölyesi Sanatçıları tarafından "Altamira" başlığıyla düzenlenen sergide yer alan nü tablolar gericilerin hedefi oldu. 

Gerici Milat gazetesinin köşe yazarı Ufuk Coşkun tarafından sosyal medyada sanatçıları hedef alan kampanya başlatıldı. Yandaşlar sosyal medyada, "İstanbul Valiliğine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrıda bulunuyorum. Çocuklarımızın rahatça gezebilmeleri için lütfen TÜYAP'taki müsthecen sergi ile ilgili bir şeyler yapın" ifadelerinin yer aldığı paylaşımlarda bulundu.

Gericilerin hedef göstermesinin ardından Mustafa Özel'e ait nü tablolar TÜYAP tarafından sergi alanından kaldırıldı. Sergideki diğer sanatçılar da duruma tepki göstererek eserlerini sergiden çekti.