Gericiler yine sokağa çıktı: Tebliğ Cemaati'nden yılbaşı kutlayanlara taciz!

Gericiler yine sokağa çıktı: Tebliğ Cemaati'nden yılbaşı kutlayanlara taciz!

Gerici Tebliğ Cemaati üyeleri Galata Kulesi ve İstiklal Caddesi girişinde yılbaşı kutlamalarına karşı bildiri dağıttı. Grubun sözcüsü ise kendilerine tepki gösterenlerin "İçkiyi fazla kaçıranlar" olduğunu öne sürdü.

Gericiler, 2020’ye girerken de sokaklara çıkarak yılbaşı kutlamalarına karşı bildiriler dağıttı. Dün gece (31 Aralık) ‘Tebliğ Cemaati’ isimli gerici grup Galata Kulesi çevresinde yılbaşı kutlayanları taciz etti. Grubun İstiklal Caddesi'ne girişine izin verilmedi. 

Grubun dağıttığı yılbaşı karşıtı bildirilere ise yurttaşlar tepki gösterdi. İstiklal Caddesi girişindeki polis noktasına kadar ilerleyen grup, izinleri olmadığı için caddeye girmedi. İstiklal Caddesi'ne girişinde ellerindeki bildirileri dağıtan grup daha sonra dağıldı. 

‘TEPKİ GÖSTERENLER BİRAZ İÇKİYİ FAZLA KAÇIRANLAR’

Gerici grubun sözcüsü Enes Akalın, "Burada olmamızın sebebi burada yapılan bu işler haramdır. Her haram da yanında bir zarar getirir. İnsanlara bunu anlatmaya çalışıyoruz. Buraya geliyoruz, kimseden de bir şey talep etmiyoruz. Tepki gösterenler biraz içkiyi fazla kaçıranlar” diyerek tepkileri bu şekilde yansıttı.

DAHA FAZLA