Geri ödeme kapsamından çıkarılan ilaçlar için Danıştay'da iki dava açıldı

Geri ödeme kapsamından çıkarılan ilaçlar için Danıştay'da iki dava açıldı

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, geri ödeme kapsamından çıkarılan ilaçlar için Danıştay'da iki dava açıldığını açıkladı.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geri ödeme kapsamından çıkarılan ilaçlar için Danıştay’da iki dava açıldığını açıkladı. SGK, 8 Eylül 2021 tarihinde aralarında kas gevşetici, ağrı kesici gibi ilaçların bulunduğu 52 ilacı ödeme kapsamından çıkardığını duyurmuştu.

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, bunun bir başlangıç olduğunu başka ilaç gruplarının da yavaş yavaş ödeme kapsamından çıkacağını düşündüklerini belirtti. Saydan, "Bu şekilde olan kısıtlama asla tasarruf getirmeyecek, aksine sağlık harcamalarında artışa neden olacaktır. Nihayetinde vatandaşın ilaçlara ulaşımı engellenmiş ve cebinden ilaç için çıkacak olan ücret fazlalaşmış olacak" dedi.

'SOSYAL DEVLET' VURGUSU

Saydan, SGK'nin kararını yargıya taşıyarak Danıştay’da 2 dava açıklarını belirterek, "İlaç hizmetlerimizi aksatacak, ekonomik yönden hizmetimize ve vatandaşlarımıza negatif olarak yansıyacak bu uygulamaları hukuki hakkımızı kullanarak yargıya taşıdık" ifadesini kullandı.

Dava metninin gerekçesinde Türkiye'nin sosyal devlet olduğu hatırlatıldı ve sosyal devletin vatandaşlarını hastalıklar dahil çeşitli risklere karşı korumakla yükümlü olduğu vurgulandı. 

DAHA FAZLA