Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Kurucusu Mendillioğlu: Açıklama yapması gerekenler kulağının üzerine yatıyor!

Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Kurucusu Mendillioğlu: Açıklama yapması gerekenler kulağının üzerine yatıyor!

Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Kurucusu Ali Mendillioğlu, kağıt işçilerine yönelik yapılan ve 200’den fazla kağıt işçisinin gözaltına alındığı operasyonu İleri Haber’e değerlendirdi.

Ersan Kınık - @ErsanKinik

İstanbul Valiliği’nin 23 Ağustos’ta kağıt toplayıcılığının yasaklanmasına yönelik aldığı kararın ardından, atık depolarına yapılan baskınlar devam ediyor. Ataşehir’de kağıt toplayıcılarına yönelik 49 adrese düzenlenen eş zamanlı gece yarısı operasyonunda yabancı uyruklu 200’ü aşkın atık kağıt işçisi gözaltına alındı. Gözaltına alınan işçiler, sınır dışı edilmek üzere Tuzla’da bulunan İstanbul İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü.

Düzenlenen operasyona ilişkin İleri Haber’e değerlendirmelerde bulunan Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkanı Ali Mendillioğlu, kağıt işçilerine yapılan operasyonların çok geniş bir alana yayıldığını ve bu operasyonların Yeni Sahra, Bostancı ve Kayışdağı’nda yapıldığını belirtti.

'HER AN YENİ OPERASYONLAR YAPILABİLİR'

Mendillioğlu, operasyon düzenlenen adreslerin resmi kaynaklara göre 49 ayrı atık deposu olarak bildirildiğini ancak bu sayının kendisine gerçekçi gelmediğini ve daha fazla atık deposuna operasyon düzenlenmiş olabileceğinin altını çizdi.

Operasyon yapılan bölgede kağıt işçilerinin sabaha dek alanı terk etmediğini ve oldukça yorgun bir vaziyette olduklarını bildiren Mendillioğlu, çalışmaların durduğunu ve Ümraniye’deki Kadosan bölgesine her an yeni bir operasyon düzenlenebileceğine dikkat çekti.

'ASIL AÇIKLAMA YAPMASI GEREKENLER KULAĞININ ÜZERİNE YATIYOR'

Yerel yönetimlerin ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın konuya ilişkin sessizliğini korumasına tepki gösteren Mendillioğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Hiçbir belediyeden hiçbir açıklama yok. Valiliğin açıklama yapması üzerine vazife değil, meseleyi kriminal bir mesele gibi gösteriyor. Asıl açıklama yapması gerekenler yerel yönetimler ve Çevre Bakanlığı. Onların açıklamalarını bekliyoruz ama onlar da kulağının üzerine yatıyorlar, yokmuş gibi davranıyorlar.