Gerger İmam Hatip Lisesi'nde okuyan 30 öğrenci cinsel istismara uğradı!

Gerger İmam Hatip Lisesi'nde okuyan 30 öğrenci cinsel istismara uğradı!

Yatılı eğitim veren Gerger İmam Hatip Lisesi'nde 30 öğrencinin cinsel istismara uğradığı, Gerger Sulh Ceza Mahkemesinin kararıyla cinsel istismar skandalına yayın yasağı getirildiği öğrenildi.

Adıyaman'da bulunan Gerger İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerine 1 yıldan fazla süredir cinsel istismarda bulunduğu öğrenilen okul çalışanı tutuklanarak cezaevine konuldu.Cinsel istismar skandalıyla ilgili olarak savcılık soruşturma başlatırken Milli Eğitim Bakanlığı da mülki müfettişi gönderip idari soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında 3 öğretmen açığa alındı.

Skandalı CHP Gerger İlçe Başkanı Abdurrahman Acar sosyal medyada paylaştı. Paylaştığı gönderiyi silmesi için Acar'a baskı uygulandığı kaydedildi.

ENSAR'DA DA AYNISI YAŞANMIŞTI!

Cinsel istismarın Gerger Fırat Gazetesi tarafından geçen hafta haberleştirildiği  ve haberin mahkeme kararıyla yayından kaldırıldığı öğrenildi. Aynı skandal Ensar Vakfı yurtlarında çocuklar cinsel istismara uğradığında da yaşanmış, istismarı haberleştiren yerel gazeteden haber kaldırılarak, skandal kamuoyundan saklanmıştı.

CİNSEL İSTİSMAR MECLİSE TAŞINDI

CHP İstanbul Milletvekili istismarı Meclis gündemine taşıyarak "Taciz haberini öğrenen ve Facebook'ta bu konuyu duyuran siyasetçilere, yazdıklarını silmeleri için baskı yapılıyor" dedi.

CHP'li Yarkadaş, Milli Eğitim Bakanının yanıtlaması istemiyle Meclise bir soru önergesi  verdi.