Gerçek işsizlik yüzde 39'ken Habertürk patronların sıkıntısını buldu: Helalleşip işten çıkaramıyolar!

Gerçek işsizlik yüzde 39'ken Habertürk patronların sıkıntısını buldu: Helalleşip işten çıkaramıyolar!

Türkiye'deki işsizlik oranı yüzde 39 iken, Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, patronların sıkıntısını buldu. Kıvanç, 'işten çıkarma yasakları' sürecinde patronun işten çıkaracağı işçiyle 'helalleşebileceği' bir düzenleme yapılabilir dedi.

İleri Haber

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi'nin (DİSK-AR) verilerine göre Türkiye'deki gerçek işsizlik oranı yüzde 39 iken, Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, patronların sıkıntısını buldu. Kıvanç, yazısında patronun işten çıkaracağı işçiyle 'helalleşeceği' bir düzenleme önerdi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle birlikte 'işten çıkarma yasağı' getirilmişti. Yasağın 17 Ekim 2020 tarihine kadar uzatılacağı gündemdeyken, Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, gelen soruları yanıtladığı köşesinde işten çıkarılmaya rıza gösteren işçinin 'helalleşme' yoluyla işten çıkarılabilmesine yönelik düzenleme yapılması gerektiğini öne sürdü.

Kıvanç, "Bu durumda olan çok sayıda işçi ve işveren bulunuyor. İşten çıkarma yasağı süresi uzatılırken, işten çıkartılmasına rıza gösteren işçilerin tüm haklarını alıp işveren ile helalleşebilmesi için en azından geçici bir düzenleme yapılması ihtiyacı olduğu görülüyor. Umarım bu yönde bir düzenleme yapılır" ifadelerini kullandı.