Gerçeğin peşindeki gazetecilik: Metin Göktepe'nin katledilişinin 23. yılı

Gerçeğin peşindeki gazetecilik: Metin Göktepe'nin katledilişinin 23. yılı

Evrensel muhabiri, gazeteci Metin Göktepe katledilişinin 23. yılında mezarı başında anıldı. Anmaya Evrensel gazetesi çalışanları, siyasi parti temsilcileri ve gazetecilik örgütleri de katıldı.

Görevi başındayken polislerce gözaltına alınan ve dövülerek öldürülen Evrensel muhabiri, gazeteci Metin Göktepe, katledilişinin 23. yılında mezarı başında anıldı.

Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, 8 Ocak 1996 tarihinde, Ümraniye E Tipi Cezaevinde öldürülen tutuklular Orhan Özen ile Rıza Boybaş’ın cenaze törenini izlemek için gittiği Alibeyköy’de polisler tarafından gözaltına alınmış ve götürüldüğü Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda dövülerek öldürülmüştü.

EMRİ VERENLER YARGILANMADI

Göktepe'nin davasına bakan Savcı Erol Canözkan; “Çay bahçesinde sandalyeden düştü” dedi. Dönemin siyasileri Göktepe'nin katillerini korurken, kamuoyunun takibi ve baskısıyla yalnızca 8 sanık polis yargılandı. İçişleri Bakanı Meral Akşener’in emri ile cinayet suçundan yargılanan ve daha önce açığa alınmış 11 polis memuru görevlerine iade edildi. 

Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “Cinayeti polis işlemiştir tabirini beğenmiyorum” dedi.

KATLEDİLİŞİNİN 23. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI

Evrensel'in haberine göre, katledilişinin 23. yılında, Atışalanı Esenler Kemer Mezarlığı'nda gerçekleşen anmaya Evrensel çalışanları, ailesi, meslektaşları, siyasi parti ve basın örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Anmada konuşan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Metin Göktepe'nin kalemini yere düşürmeyeceğiz" dedi.

Metin Göktepe'nin kardeşi Meryem Göktepe ise "Dün Metin'e sahip çıkan genç gazeteciler bugün de halkın haber alma hakkına sahip çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Anmada Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da söz aldı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve DİSK /Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren de söz alarak, Metin Göktepe'nin yolundan giden gazetecilerin olduğunun altını çizdi.

DAHA FAZLA