George Floyd'un öldürülmesine  LeBron James'ten tepki: Neden Amerika bizi de sevemiyor?

George Floyd'un öldürülmesine LeBron James'ten tepki: Neden Amerika bizi de sevemiyor?

ABD'de George Floyd'un öldürülmesine yönelik protestolar ve tepkiler devam ediyor. NBA efsanesi Michael Jordan ırkçılığa tepki gösterirken, LeBron James, "Neden Amerika bizi de sevemiyor?" diye sordu. Öte yandan, ülkenin çeşitli yerlerinde George Floyd protestoları sürüyor.

ABD'de George Floyd'un öldürülmesine yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

Los Angeles Lakers forması giyen LeBron James, konu hakkında yaptığı paylaşımda "Neden Amerika bizi de sevemiyor?" diye sordu.

James ve Anthony Davis Instagram hikayelerinde, "Siz bizimle değilseniz, biz hiç değiliz" diyerek aynı paylaşları yaptı.

MİCHEAL JORDAN: IRKÇILIĞA KARŞI AYAKTAYIM, ARTIK YETER

NBA efsanesi Michael Jordan, George Floyd’un polis tarafından katledilmesine tepki gösterdi. Jordan yaptığı açıklamada, “Büyük bir üzüntü, acı ve öfke hissediyorum. Bu ülkede insanların renklerine yönelik yerleşmiş ırkçılığa karşı ayaktayım, artık yeter” diye konuştu.

Efsane oyuncu açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: ”Bu sorunun cevabı ben de değil ama birlikte ortaya koyacağamız kolektif tepkiyle bütün insanları bir araya getirebiliriz. Birbirimizi dinlemeli, anlayışlı olmalı, empati göstermeli ve asla manasız bir şiddete sırtımızı dönmemeliyiz. Adaletsizliğe karşı taleplerimizi barışçıl yoldan dile getirmeye devam etmeliyiz. Birlik olarak sesimizi yükseltmeli ve bizi yönetenlere yasaların değişmesi için baskı yapmalı aksi takdirde oylarımızı sistemin değişmesi için kullanmalıyız. Her birimiz bu çözümün bir parçası olmalı, hep beraber adaleti sağlamalıyız.”