Genelgeye rağmen... Bakan Koca'nın hastanesi, PCR testi fiyatında 'üst sınır' dinlememiş!

Genelgeye rağmen... Bakan Koca'nın hastanesi, PCR testi fiyatında 'üst sınır' dinlememiş!

Medipol Hastaneleri’ndeki PCR testinin fiyatı, bir süre sonra Sağlık Bakanlığı'nın genelgesiyle belirlenen üst sınır olan 250 TL'ye indirildi.

İleri Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Hastaneleri’nde 350 TL olan PCR testi, genelge ile üst sınır olarak belirlenen 250 TL’ye düşürüldü. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP’li Bulut, “Fiyatların düşürülmesi olumlu bir gelişme ancak özel hastanelerin şimdiye kadar elde ettiği haksız kazanç ne olacak?” dedi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının Türkiye’ye girişinden itibaren tartışılan test konusu, özel hastanelerin yüksek ücret talep etmesiyle de birçok kez gündeme geldi. Genelgeyle 250 lira üst sınır belirlenmesine rağmen kendisi de hastane patronu olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Medipol Hastaneleri’nde PCR testi 350 liraya yapılıyordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, özel hastanelere gitmek zorunda kalan vatandaşların hala yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekmişti. Bakan Koca'nın kurucusu olduğu Medipol Hastaneleri’nde bile genelgeye uyulmadığını kaydeden CHP'li Bulut, “Medipol Hastaneleri de diğer hastaneler gibi testi genelgenin aksine 350 TL’den yapıyor” diyerek konuyu bir soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşımıştı.

MEDİPOL FİYAT DÜŞÜRDÜ

CHP'li Bulut'un konuyu TBMM gündemine taşımasının ardından Medipol Hastaneleri’ndeki PCR testinin fiyatı Sağlık Bakanlığı'nın genelgesiyle belirlenen üst sınır olan 250 TL'ye indirildi.

'HAKSIZ KAZANÇ NE OLACAK?'

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP'li Bulut, “Fiyatların düşürülmesi olumlu bir gelişme ancak özel hastanelerin şimdiye kadar elde ettiği haksız kazanç ne olacak?  15 gün önce yayımlanan genelge uyarınca 250 TL’den fazla para verip test yapan vatandaşlar hakkını nerede arayacak?” diyerek duruma tepki gösterdi.

'FAZLADAN ALINAN ÜCRET İADE EDİLMELİ'

Sağlık Bakanlığı'nın vatandaşları özel hastanelerin inisiyatifine bıraktığını söyleyen CHP'li Bulut, şunları dile getirdi:

“Koronavirüs özel hastaneler için yeni rant kapısı olmamalı. Sıkı bir şekilde denetimi yapılmalı. Sağlık Bakanı her akşam korona virüsü vakalarını açıklıyor, maske-hijyen-sosyal mesafe uyarısı yapıyor. Ancak kendi genelgesini, kurucusu olduğu hastanelerde uygulamıyor. Özel hastaneler bu kadar denetimsiz mi? Sağlık Bakanlığı ne işe yarıyor. Fazladan alınan ücret iade edilmeli. Olayın kamuoyuna yansımasının ardından özel hastaneler geri adım atıyorsa vay Türkiye'nin haline.”