Genel Kurul'da Boğaziçi öğrencileri tartışıldı

Genel Kurul'da Boğaziçi öğrencileri tartışıldı

Erdoğan'ın tehdit ettiği Boğaziçili öğrenciler Meclis gündemindeydi.

İleri Haber

AKP'li Bülent Turan'ın Meclis'te Afrin için lokum dağıtan faşist çeteye sahip çıkan bir konuşma yapmasıyla başlayan tartışma, CHP ve HDP'li vekillerin de söz almasıyla büyüdü. Bülent Turan, üniversitede barış isteyen ve bu nedenle hedef haline gelen öğrencileri bir kere daha hain ilan ederek öğrencilere sahip çıkanların da bu ihanete ortak olduklarını öne sürdü.

CHP KİMİN YANINDA?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da sataşmadan dolayı söz alarak, CHP'nin başından bu yana Afrin ile ilgili tutumunun belli olduğunu, Boğaziçi Üniversitesi'nde lokum dağıtan öğrencilerin yanında olduklarını söyledi. Engin Altay bir yandan lokum dağıtan öğrencileri savunurken diğer yandan Erdoğan tarafından tehdit edilen öğrencileri savunmaya çalıştı. Engin Altay: "Partimizin tavrı bellidir. Biz üniversitelerde yeniden 80 öncesi olayların yaşanmasını istemiyoruz. Üniversiteler özgürlük alanıdır. Biz Afrin şehitleri için lokum dağıtan gençlerimizin yanındayız. O kavga niye, nasıl çıktı bunu bilmiyoruz. Bunu bilecek olan üniversite yönetimidir. Eğer fiziki bir şiddet durumu varsa devletin Cumhuriyet savcıları vardır. Cumhurbaşkanı bile olsa kimsenin başka birinin öğrenim hayatını engelleme haddi ve hakkı yoktur. Kim şiddete başvuruyorsa bunu kınarım ama bu çocukların öğrenim hakkının tayin ve tespiti Cumhurbaşkanı'nın yetkisinde değildir." dedi.

'SINAVLA GİREN ÖĞRENCİYİ KİMSE TEHDİT EDEMEZ'

HDP Grup Başkanvekili Beştaş ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Boğaziçi Üniversitesi'ne yönelik sözlerinin normal olmadığını, üniversite öğrencilerinin sınav kazanarak oralara gittiğini ve hiç kimsenin tehditte bulunamayacağını söyledi. Beştaş konuşmasının devamında, "Savaşa karşı olmak kesinlikle bir saldırı sebebi olamaz. İstedikleri kadar 'şu anda Afrin'de bir işgal yok' desinler, Afrin'de işgal tamamlanmış, ilhak aşamasına geçilmiştir. Şu anda yağma ve talan görüntüleri bütün dünya basınında birinci sırada geçiyor. Şu an Afrin'de okullarda Türk bayraklarıyla eğitim veriliyor." dedi.