Genco Erkal'dan, Erdoğan'a 'sanatçı' yanıtı: 'Şakşakçı arıyor'

Genco Erkal'dan, Erdoğan'a 'sanatçı' yanıtı: 'Şakşakçı arıyor'

Erdoğan, açıklamasında "Beklediğimiz o sanatçı slogan atarak kendini göstermeye çalışmayacak, başarılarıyla dünyanın en muhteşem salonlarında ayakta alkışlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Genco Erkal, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı sanatçı tarifine, “Sanatçı değil, şakşakçı istiyor” şeklinde yanıt verdi.

Usta tiyatrocu Genco Erkal, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanatçılara ilişkin yaptığı açıklamaya sosyal medya hesabından yanıt verdi. Erkal, yanıtında “Sanatçı değil şakşakçı istiyor” ifadelerini kulland.

‘SLOGAN ATARAK KENDİNİ GÖSTERMEYE ÇALIŞMAYACAK’

Erdoğan dün gerçekleşen Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, nasıl bir sanatçı beklediğine ilişkin açıklamalar yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Beklediğimiz o sanatçı slogan atarak kendini göstermeye çalışmayacak, başarılarıyla dünyanın en muhteşem salonlarında ayakta alkışlanacaktır. Beklediğimiz o sanatçı ait olduğu milleti hor görüp şikâyet etmek yerine kendi sanatını sürdürecektir. Beklediğimiz o sanatçı muhalefetini sosyal medya hesabından savurduğu siyasi polemiklerle değil kanatlanıp uçurduğu sanatıyla gösterecektir.”