Gençlik ve Spor Bakanı ile KYK Genel Müdürü hakkında suç duyurusu

Gençlik ve Spor Bakanı ile KYK Genel Müdürü hakkında suç duyurusu

Eğitim-İş'ten yapılan açıklamada, “Öğrencilerin barınma ihtiyacı eğitim hakkının bütünleyici bir parçasıdır. Bu ihtiyacın giderilmesi, Anayasal ve yasal sorumluluklar ile ilgili kamu idarelerinin üzerlerine yüklenmiş bir ödevdir" denildi.

İleri Haber

Eğitim-İş, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılama yönünde çaba göstermedikleri gerekçesiyle Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile KYK Genel Müdürü Recep Ali Er hakkında suç duyurusunda bulundu.

Son zamanlarda konut kiralarındaki fahiş ücret artışları göze çarparken, bu zamlar birçok şehirde yüzde 50’yi aşmış durumda. Bu nedenle Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlarda kalmaya hak kazanamayan üniversite öğrencileri, konut kiralarındaki artış ve yurtların pahalılığı nedeniyle eğitimlerini yarıda bırakma ihtimaliyle yüz yüze geldi.

Yurt sorununa ilişkin ise dün bir açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu “Belli bir amaçla, kötü algıyla milletimizi kandırmaya çalışanlar çok iyi bilsinler ki her bir öğrencimiz, her bir gencimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal bir devlet olmasının bilinciyle, devletimizin, hükümetimizin güvencesi altındadır" derken, Türkiye’nin "Dünyanın en kapsamlı, kapasitesi en yüksek yurtlarına sahip olduğunu” öne sürdü.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) ise Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Recep Ali Er hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yapılan açıklamada, “Öğrencilerin barınma ihtiyacı eğitim hakkının bütünleyici bir parçasıdır. Bu ihtiyacın giderilmesi, Anayasal ve yasal sorumluluklar ile ilgili kamu idarelerinin üzerlerine yüklenmiş bir ödevdir. Ancak buna rağmen bugüne kadar bu ihtiyacı gidermeyen, giderme yönünde de herhangi bir çaba göstermeyen Gençlik ve Spor Bakanı ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü hakkında görevlerinin gereklerini yerine getirmemeleri nedeniyle Sendikamızca suç duyurusunda bulunulmuştur”  denildi.