Gençlik Örgütleri’nden gözaltına alınan SGDF üyesi öğrenciler için açıklama

Gençlik Örgütleri’nden gözaltına alınan SGDF üyesi öğrenciler için açıklama

Ankara’da Gençlik Örgütleri, gözaltına alınan SGDF üyesi üniversite öğrencileri için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İleri Haber

Ankara’da 15 Ekim günü Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Üyesi ve Dil Tarih Coğrafya Fakültesi öğrencisi iki öğrenci gözaltına alındı. Operasyonda öğrencilerden Yücel Yavuz İstanbul otogarında gözaltına alınırken, Devrim Taylan Eryılmaz’ın ise Sakarya’da bir alışveriş merkezinde çalıştığı sırada, kimlik göstermeyen kişiler tarafından zorla bir arabaya konularak kaçırıldığı iddia edildi. Ankara Emniyeti’nde gözaltında olduklarını öğrenilen öğrencilerin gözaltı gerekçesi veya dosya içeriğine dair bilgi edinilemedi.

Konuya ilişkin basın açıklaması gerçekleştiren Gençlik Örgütleri, şunları dile getirdi:

Ankara’da polis özel olarak gençlik mücadelesini hedef almakta, gençliği sindirmek ve korkutmak için her türlü yolu denemektedir. Daha önce de birçok arkadaşımız okuluna, evine giderken polis tarafından kaçırılmıştır. Onlarca arkadaşımıza polis tarafından ajanlık, muhbirlik, iş birliği dayatılmıştır. Ankara'da gençlik örgütlerinin düzenlediği her türlü eylem ve etkinlik polis saldırısıyla engellenmeye çalışılmış, onlarca arkadaşımız defalarca gözaltına alınmıştır.

SGDF’ye yönelik gerçekleştirilen bu operasyon, gençliğin örgütlü mücadelesini hedef almaktadır. Ankara polisi, bu operasyonla gençliğin birleşik mücadelesini engelleme niyetindedir. Yücel Yavuz ve Devrim Taylan Eryılmaz, Ankara’da yıllardır birlikte mücadele ettiğimiz arkadaşlarımız. Polisin hedefi bu birleşik mücadeledir.

Gözaltına alınan arkadaşlarımızın ev adresleri bellidir ancak polis gözaltı ve tutuklamalar yoluyla gençliği sindirmeyi, korku dalgası yaratmayı hedeflediği için bu yöntemi bilerek seçmiştir. Bu politikalarla gençlik kriminalize edilmeye çalışılmaktadır.

Yücel ve Devrim, Kredi Yurtlar Kurumu’nun keyfi burs ve kredi kesintilerine karşı sokağa çıktığı için, Soma, Madımak, Suruç, 10 Ekim katliamlarının anmalarına katıldığı için, faşist saldırılara karşı üniversitelerine sahip çıktığı için gözaltındadır.

İktidar, faşist politikalarını sürdürmek için, adaletsizliklere karşı çıkan, işçilerin emekçilerin hakkını savunan, üniversitelerde özgürlük mücadelesini büyüten, kadın cinayetlerine karşı ses çıkaran herkesi korkutmaya çalışmaktadır.

İktidar hiçbir koşulda mücadeleyi bırakmayan, her türlü faşist uygulamaya karşı dirençle örgütlü mücadeleyi büyüten bizlerden korkuyor. Bizler biliyoruz ki bu baskı, sindirme ve korkutma politikalarının kaynağı iktidarın yaşadığı bu korkudur. Korkuyorsunuz, bu yüzden neredeyse haftada bir devrimcilerin evini basıyor, devrimcileri kaçırmaya çalışıyorsunuz. Korkuyorsunuz çünkü her koşulda mücadeleyi büyütüyoruz. Korkuyorsunuz çünkü olanca gücünüze rağmen kaybediyorsunuz.

Bugüne kadar onlarca kez gözaltına aldınız, tutukladınız birimiz bile geri adım atmadık. Aylardır Ankara’da mücadele eden neredeyse herkese ajanlık dayatıyorsunuz, birimiz bile karşınızda diz çökmedik. Suruç’ta gençliğin mücadelesini bitirmeye çalıştınız, işte buradayız bitmedik.

Bizler Ankara’daki gençlik örgütleri olarak SGDF’li yoldaşlarımızın yanındayız. Bu operasyonlara örgütlü, birleşik mücadeleyi daha da büyüterek cevap vereceğiz. Bütün baskı ve korku operasyonlarına karşı bir kez daha söylüyoruz, korkmuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her koşulda mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz. Devrimcileri gözaltılarla sindiremezsiniz, kaybedeceksiniz.

Açıklamaya katılan Gençlik Örgütleri ise şöyle

DGD, Dev-Güç, Karala, YDG, HDP Gençlik, HDK Gençlik, SGDF, Öğrenci Kolektifleri, YDG, Gençlik Komünleri, SDG

DAHA FAZLA