Gençlerin polis tarafından sivil araçlarla kaçırılması Meclis gündeminde: 'Bu bir mafya yöntemidir'

Gençlerin polis tarafından sivil araçlarla kaçırılması Meclis gündeminde: 'Bu bir mafya yöntemidir'

Ankara'daki kaçırılma olayları Meclis Genel Kurulu'nda gündeme getirildi. HDP ve CHP gruplarından yapılan açıklamada, kaçırılma olaylarına tepki gösterildi.

İleri Haber

Ankara’da TİP yöneticisi Ali Ayduğan ve Öğrenci Kolektifleri üyeleri Uğurcan Baynal ve Sena Bademli’nin polis tarafından kaçırılmasına ilişkin konuşan HDP’li Meral Danış Beştaş, “Sivil araçlarla gençlerin kaçırılması çok büyük tehlikeye işaret ediyor” derken, CHP’li Özgür Özel ise “Bu bir mafya yöntemidir” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara İl Yöneticisi Ali Ayduğan ve Öğrenci Kolektifleri üyesi Uğurcan Baynal ile Sena Bademli evlerinin önünden polisler tarafından kaçırıldı. Bir süre sonra serbest bırakılan gençlerden Ayduğan darp, Baynal ve Bademli ise tehdit edildi.

‘SİVİL ARAÇLARLA İNSANLARIN KAÇIRILMASI RUTİN OLDU’

Konu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş tarafından Meclis Genel Kurulu’nda dillendirildi. Kaçırma olaylarını duyuran Meral Danış Beştaş, “Bu şekilde sivil araçlarla insanların kaçırılması rutine dönmeye başladı. İllerin göbeğinde sivil araçlarla gençlerin kaçırılması çok büyük tehlikeye işaret ediyor. Acilen bu konuda bir raporun hazırlanması gerekiyor” dedi.

‘BU BİR MAFYA YÖNTEMİ’

Meral Danış Beştaş’ın ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, “Bu bir mafya yöntemidir. Böyle şey olmaz” derken, İçişleri Bakanlığı’nın konuyu derhal netleştirmesi gerektiğini söyledi. Özel, “Polis değilse yargı önüne çıkarılmaları lazım, polisse derhal soruşturma açılmalı. Bu konunun kamuoyunu tatmin edecek şekilde aydınlatılması İçişleri Bakanlığı ve AKP’nin sorumluluğundadır” ifadelerini kullandı.