Gençlerden 'iklim grevi': 15 Mart'ta tüm dünyada!

Gençlerden 'iklim grevi': 15 Mart'ta tüm dünyada!

ABD'de iklim değişikliğine dikkat çekmek isteyen gençler #FridayForFuture hareketiyle seslerini yükseltiyorlar. Cuma günleri derslere girmeyerek gerçekleştirilen 'iklim grevi' ile küresel ısınma ve çevre sorunlarının yarattığı tehdide dikkat çekmek isteyen gençler, şimdi 'iklim grevi'ni tüm dünyaya yayıyorlar.

ABD'de iklim değişikliğine dikkat çekmek isteyen gençler #FridayForFuture hareketiyle seslerini yükseltiyorlar. Cuma günleri derslere girmeyerek gerçekleştirilen 'iklim grevi' ile küresel ısınma ve çevre sorunlarının yarattığı tehdide dikkat çekmek isteyen gençler, şimdi 'iklim grevi'ni tüm dünyaya yayıyorlar. Şimdiye kadar dünyanın farklı ülke ve şehirlerinde gerçekleştirilen 'iklim grevi'nin ABD'de de uygulanması için kolları sıvayan gençler, 15 Mart'ta güçlü bir protesto eylemi düzenlemeyi planlıyorlar.

16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg'in geçen ay küresel iklim grevine yönelik ilk çağrısından bu yana, öğrencilerin gelecek günler ve nesiller için başlattığı Cuma günleri derslere girmemek şeklindeki iklim grevi ABD'de de hızla etkili oldu ve yayıldı. Şimdi de ABD'deki çocuklar, gençler ve genç yetişkinler, 350.org, Extinction Rebellion ve Sunrise Movement gibi çevresel gruplardan destek alarak eylemlerini büyüteceklerini bildirdi.

Eco Watch'taki habere göre, iklim grevinin organizatörlerinden biri olan 13 yaşındaki New Yorklu Alexander Villasenor, geçen haftasonu New York'ta oturmaya eylemi düzenledi ve şu çağrıyı yaptı: “Bütün hafta bunun için hazırlandım ve iklim değişikliğinin bizi farklı yaşamaya ve daha aşırı hava koşullarıyla başa çıkmaya zorlayacağının farkına vardım. İnsanlar şu anda ölüyor. #ActOnClimate!"

Genç iklim aktivisti Jamie Margolin ise, Twitter’da ABD’deki gençlerin 15 Mart’ta “yasama makamlarına bir Yeni Yeşil Sözleşme'ye ihtiyacımız olduğunu göstermek için”  sokaklara çıkacağını söyledi.

Şimdiye kadar Avrupa ve Avustralya'nın kimi şehirlerinde gerçekleşen iklim grevi eylemleri 15 Mart'ta ABD'deki eylemle birlikte en büyük katılıma ulaşmayı ve tüm dünyaya yayılmayı hedefliyor.

DAHA FAZLA