Gençler 'Oy moy yok' diyor, Kurtulmuş 'harikalar diyarı'nda...

Gençler 'Oy moy yok' diyor, Kurtulmuş 'harikalar diyarı'nda...

Geleceksizlik ile boğuşan Z kuşağı, 19 yıldır iktidarda olan AKP’ye her platformdan tepkiler gösterirken, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “18-30 yaş arasındaki gençlerde birinci parti AK Parti’dir hem de açık ara AK Parti’dir” dedi.

Geçen yıl pandemi nedeniyle yarım kalan eğitime ve salgın tehlikesine rağmen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ertelenmeyeceğini canlı yayınla duyuran AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Z kuşağı “Oy moy yok” diyerek dislike atmıştı. Öğrencilerin tepki olarak canlı yayının yorum bölümüne “OY MOY YOK SİZE” mesajları yağdırdı. Daha sonra video yorum özelliğine kapatıldı.

Geçen 1 yıllık sürede seçimler yaklaşırken Z kuşağını da kazanmak isteyen AKP’liler, ‘XYZ sosyal’ isimli bir sosyal medya hesabı ile gençleri trollemeye çalıştı. Olayı fark eden gençler ise hesaba ‘Oy moy yok’ gibi mesajlar atınca hesap yorum yapmaya kapatıldı.

Geleceksizlik ile boğuşan gençler AKP’ye tepki yağdırmaya devam ederken AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Z kuşağı 18-30 yaş arasındaki gençlerde birinci parti AK Parti’dir hem de açık ara AK Parti’dir" dedi.

‘GENÇLERDE BİRİNCİ PARTİ AK PARTİ’DİR, HEM DE AÇIK ARA AK PARTİ’DİR’

Kurtulmuş, Edirne'de Keşan ilçesindeki Gökçetepe Tabiat Parkı'nda düzenlenen AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Eğitim ve Motivasyon Kampı'nı ziyaret etti. Birkaç yıl önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş yaptığını anımsatan Kurtulmuş, bu yürüyüşün ardından Türkiye’de eş zamanlı olarak "Z kuşağı" tartışması başlatıldığını dile getirdi.

Her kuşağın farklılıkları olduğuna değinen Kurtulmuş, “Benim çocuklarımla aramdaki kuşak farkı da öyle. Bu Z kuşağı meselesi algı operasyonunun bir parçasıdır. Şunu demeye başladılar: ’Efendim genç kuşak AK Parti’den uzaklaşıyor'. Bütün bunları söyleyebilmek için Z kuşağı meselesini getirdiler” ifadesini kullandı.

‘GENÇ KUŞAK TÜRKİYE’NİN GARANTİSİDİR, GELECEĞİNİN GARANTİSİDİR’

AK Parti gençliğinin hem itirazını yapıp hem de çözümlerini ortaya koyarak Türkiye’nin daha ileriye gitmesini sağladığını söyleyen Kurtulmuş sözlerini şöyle tamamladı:

"Onlar Z kuşağı etrafında fırtınalar yaratıyorlar ya biz de diyoruz ki hiç meraklanmayın, sizin Z kuşağı diye tanımladığınız en genç kuşak Türkiye’nin garantisidir, geleceğinin garantisidir. Ve inşallah çok daha güçlü şekilde yoluna devam edecek. Türkiye’nin teminatı da Türkiye’nin en genç kuşağıdır. Dünyayı daha iyi görmeyi, daha iyi eğitim almayı daha ciddi şekilde sosyalleşmeyi başarabilecek imkanları olan bir kuşaktır. Onun için istedikleri algıyı yapsınlar hiç bunlara takılmayın, gerçekleri kendileri de görüyorlar. Kendileri de anket yaptırıyorlar, bütün yapılan anketlerde onların Z kuşağı dediği 18-30 yaş arasındaki gençlerde birinci parti AK Parti’dir hem de açık ara AK Parti’dir."

DAHA FAZLA