Genç kadını tecavüzle tehdit eden öğretmenin işine son verildi

Genç kadını tecavüzle tehdit eden öğretmenin işine son verildi

Gülay Mübarek’i ve 4 yaşındaki yeğenini tecavüz etmekle tehdit eden öğretmenin işine son verildi.

İki yıldır Gülay Mübarek adlı 29 yaşındaki genç kadını düzenli olarak öldürmekle ve tecavüzle tehdit eden ücretli öğretmenin işine son verildi.

Mübarek, 'sesimi duyun’ diyerek E.K., isimli öğretmenin 2 yıldır ısrarlı takibine maruz kaldığını, ölüm ve tecavüz tehditleri aldığını İleri Haber'e anlatmıştı.

Habertürk’e konuşan Mübarek, olayın duyulmasının ardından sosyal medyada çok sayıda kişinin kendisine destek verdiğini söyleyerek, "Olayın basında yer almasının ardından tehditlerine devam etti. Twitter'da ifşa olduktan sonra bana özür mesajları attı. Kendisinin hayatı ile oynamışım. Adana'da ücretli öğretmenlik yapıyordu, öğretmenlik görevinden uzaklaştırıldı. Bu saatten sonra hiçbir şekilde öğretmenlik yapamayacağı için onu hayatıyla oynamamla tehdit ediyor beni. En son dün gece özür mesajı attı. 'Artık yapma, yeter dur' dedi bana. Ama ben durmayacağım çünkü iki yıldır ailem ve bütün yakın çevrem o kadar zulmüne maruz kaldık ki kesinlikle şikayetimi geri almayacağım ve davadan vazgeçmeyeceğim" dedi.

MİLLİ EĞİTİM: İLİŞİĞİ KESİLDİ

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da olayın duyulmasının ardından inceleme başlattıklarını belirterek "Kaymakamlık oluru ile ücretli derse giren bir öğretmen. Ciddi iddialarla karşı karşıya olduğu için çok geniş araştırma yapmadan onayını iptal ettik ve derse girdiği kurumla ilişkisini kestik. İncelememiz sürüyor" dedi.

GÖZALTINA ALINDI

Mübarek’in Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayeti üzerine E.K. dün Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü polisi tarafından gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

DAHA FAZLA