Genç arkeologun şüpheli intiharı hakkında soruşturma

Genç arkeologun şüpheli intiharı hakkında soruşturma

Bakanlık açıklamasında, "Merve Kaçmış'ın 13/01/2020 tarihinde Diyarbakır'da hayatına son vermesine ilişkin, sayın Bakanımızın talimatları ile derhal soruşturma başlatılmış ve bazı personel görevden uzaklaştırılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Gaziantep Müze Müdürlüğü’nde sözleşmeli olarak görev yapan Arkeolog Merve Kaçmış’ın 13 Aralık’ta hayatına son vermesine ilişkin iddialarla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı soruşturma başlattı.

2,5 yıldır Gaziantep Müze Müdürlüğü’nde sözleşmeli olarak görev yapan Arkeolog Merve Kaçmış, 13 Aralık Pazartesi günü hayatına son verdi. Genç kadın, intiharının ardından bir de mektup bıraktı. Savcılıkta bulunan mektubun içeriği tam olarak bilinmese de Kaçmış’ın çalıştığı Gaziantep Müze Müdürlüğü’ndeki mobbing iddiaları gündeme geldi.

MOBBİNG İDDİASI

Merve Kaçmış'ın ağabeyi Ömer Ozan Kaçmış, "kayıp" olan 150-200 adet tarihi eseri usulsüz şekilde üzerine geçirmesi konusunda kardeşinin müze müdürü tarafından mobbinge maruz kaldığını iddia etmişti.

KÜLTÜR SANAT SEN: İNTİHAR DEĞİL CİNAYET

Kültür Sanat Sen'den yapılan açıklamada da Kaçmış’ın intiharıyla ilgili iddialar sıralanmış ve "Müzede görevli arkeolog arkadaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan bu olay intihar değil cinayettir ve sorumlular derhal yargı önüne çıkarılmalıdır” denilmişti.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı ve “bazı personelin” görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gaziantep Müzesi Müdürlüğü'nde sözleşmeli arkeolog olarak görev yapan personelimiz Merve Kaçmış'ın 13/01/2020 tarihinde Diyarbakır'da hayatına son vermesine ilişkin, sayın Bakanımızın talimatları ile derhal soruşturma başlatılmış ve bazı personel görevden uzaklaştırılmıştır. Konu, Bakanlığımız birimleri tarafından tüm detaylarıyla takip edilmektedir. Merhum Merve Kaçmış'a bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz"

DAHA FAZLA