Genç Akademi, Kocaeli'de yeni dönemi açtı

Genç Akademi, Kocaeli'de yeni dönemi açtı

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri tarafından geçtiğimiz Nisan ayında kurulan ve KHK ile ihraç edilen akademisyenlerin de destek verdiği “alternatif üniversite” girişimi Genç Akademi, (GEMİ) yeni dönemin açılışını gerçekleştirdiği bir etkinlikle yaptı.

Akademisyenlerin, KHK ile hukuksuz biçimde üniversitelerden ihraç edilmeleriyle başlayan süreçte Türkiye’nin birçok yerinde dayanışma akademileri kurulurken; akademisyenler tarafından oluşturulan dayanışma akademilerinin bir benzeri de Kocaeli’de, öğrencilerin girişimi ve akademisyenlerin desteğiyle geçtiğimiz Nisan ayında kuruldu.

“Alternatif üniversite” girişimi GEMİ, geçen dönem çalışmalarının ardından yeni dönemin açılışını düzenlediği bir etkinlikle yaptı. İzmit Nirvana Kafe’de düzenlenen ve Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi temsilcilerinin de katıldığı etkinlik, sinevizyon gösterimi ile başladı. GEMİ’nin anlatıldığı ve Kocaeli Dayanışma Akademisi’nden (KODA) gelen destek mesajının gösteriminin ardından, yeni dönemde açılan okuma grupları tanıtıldı. Yeni dönemde açılan okuma grupları şu şekilde belirlendi:

Emek Tarihi Okuma Grubu

Sanat Tarihi Okuma Grubu

Kent Hakkı Okuma Grubu

Kadın Çalışmaları Okuma Grubu

Toplumsal Cinsiyet Okuma Grubu

Siyaset Bilimi Okuma Grubu

Siyaset Felsefesi Okuma Grubu

Okuma grubu temsilcilerinin konuşmalarının ardından forum bölümüne geçilirken bu bölümde, GEMİ kütüphanesinin kurulması ve GEMİ adına periyodik bir yayın çıkarılması tartışıldı. Bu konularda adımlar atılmasının kararlaştırıldığı forum bölümüyle, etkinlik sona erdi.


 

GEMİ NEDİR?

GEMİ, Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin bir araya gelerek, alternatif üniversite ve akademi iddiasıyla başlattığı bir çalışmadır. “Gençlik Üniversitesini Kuruyor” sloganı ile 2017 Nisan ayında kurulan GEMİ,  KODA’da yer alan akademisyenlerle birlikte  okuma grupları üzerinden eğitimler gerçekleştirmektedir.

DAHA FAZLA