Gelibolu'da büyük orman yangını: Saatlerdir söndürülemiyor, 300 hektarlık alan kül oldu!

Gelibolu'da büyük orman yangını: Saatlerdir söndürülemiyor, 300 hektarlık alan kül oldu!

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen ve dumanları Çanakkale kent merkezi ile yarımadanın büyük bölümünden görülen yangının söndürülmesi için olay yerine ekipler sevk edildi.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Yalova köyünde orman yangını çıktı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor.

Yalova köyü Ilgardere mevkiinde bugün 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın tesiriyle kısa sürede büyüyen yangın, Çanakkale İskele Meydanı başta olmak üzere birçok yerden görüldü. Yoğun dumanların yükseldiği bölgede Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin söndürme çalışmaları sürüyor.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bölgede 400 kişiden oluşan ekiplerin 107 arazöz ve 7 dozerle devam eden söndürme çalışmalarına 2 amfibik uçak ve 20 helikopterle havadan destek sağlanıyor.

'EKİPLER YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR'

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin alevleri kontrol altına alabilmek için yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Yangının herhangi bir can veya mal kaybına yol açmadığını belirten Aktaş, "Yangının rüzgarla şiddetini artırması durumunda Yalova köyünü tedbir amaçlı boşaltabiliriz." dedi.

Bu arada, denizden söndürme çalışmalarına da başlandığı için Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olarak durduruldu.

BAKAN PAKDEMİRLİ: BEKLEDİĞİMDEN İYİ DURUMDA

Yangının olduğu bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, burada yaptığı açıklamada, söndürme çalışmalarının gece boyu sürebileceğini söyledi. Pakdemirli'nin "Yangın beklediğimden iyi durumda" sözleri dikkat çekti. Pakdemirli, ''Yaklaşık 300 hektarlık alanı kaybetmiş durumdayız. Şiddetli rüzgar çalışmaları olumsuz etkiliyor. Şimdilik yerleşim yerleri ile ilgili risk yok'' dedi.

MSB: GEREKLİ KATKI VERİLDİ

Saat 21.00 sularında Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada “Gelibolu yarımadasında çıkan orman yangının söndürülebilmesi için TSK’ya ait araç-gereç ve personelimiz, Çanakkale Valiliği ile koordinasyon içinde gerekli katkıyı vererek istenilen talepleri karşılamış, süreç yakından takip edilmektedir" denildi.

DAHA FAZLA