Geç saatlerde alınan sokağa çıkma yasağı, sokaklarda kavga, İçişleri Bakanından açıklama: Telaşa gerek yok, Pazar akşamı yasak bitecek

Geç saatlerde alınan sokağa çıkma yasağı, sokaklarda kavga, İçişleri Bakanından açıklama: Telaşa gerek yok, Pazar akşamı yasak bitecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı kararı sonrası açıklama yapıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Birgün'de yer alan habere göre Soylu, "Sokağa çıkma yasağı, pazardan itibaren devam edecek diye telaş söz konusu olmasın. Pazar saat 24.00 itibarıyla bitecektir" dedi.

Soylu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Milletimizin telaşı var bunu da normal karşılıyorum ama bu telaşa gerek yok. Yarın fırınlar açık, kendi araçlarıyla ekmek dağıtabilecekler."

"Marketlerde veya birtakım fırınlarda oluşturulan bu kalabalığa gerek olmadığını, herkesin sakin olması gerektiğini ifade ediyorum."

"Toplu taşıma araçları yok. Toplu taşıma araçları çalışacaksa yasağın anlamı kalmaz. Bu normal bir sokağa çıkma yasağı değil. Bunlar, bulaştan kurtulmak için ortaya konulan tedbirler"

"Dört temel meseleyi kaçırmadık. Birincisi kamu düzeni, ikincisi sağlık sisteminin ayakta kalması, üçüncüsü üretimin devam etmesi, dördüncüsü sosyal izolasyon. Akşamüstü sayın cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde hafta sonu itibariyle 30 + Zonguldak'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Vatandaşlara çağrım şudur bir telaşa gerek yok."

"Bu saatte sokakta Türkiye'de açık olan yerler çok az olduğu için milletimizin telaşı var, ben bunu da normal karşılıyorum. Yarın fırınlar açık, kendi araçlarıyla dağıtacaklar. Sadece marketler açık değil."

"Tüm hastaneler, eczaneler, kamu hastaneleri bunların herhangi bir kısıtlaması söz konusu değildir.Tedarik zincirisine bir kısıt getirilmedi. Lojistik firmaları, gıda taşınması, şehirlerarası taşımaların hiçbirine kısıt getirilmedi."

"Tarım alanlarında bozulmayla karşılaşılabilecek ürünlerin toplanmasına kısıt getirilmedi."

Ayrıntılar geliyor...