Gebze'de açlık grevcilerinin aileleri polisin engellemelerine rağmen eylemlerini gerçekleştirdi

Gebze'de açlık grevcilerinin aileleri polisin engellemelerine rağmen eylemlerini gerçekleştirdi

Polisin engellemelerine rağmen Gebze’deki aileler cezaevi önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

'PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması' talebiyle çocukları açlık grevinde olan tutuklu yakınlarının Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi önünde başlattıkları nöbet eylemi 27’nci gününde devam etti. 

İlçe binası önünde bir araya gelen aileler, cezaevi önüne geçmek için araçlarına bindi. Birkaç metre ilerleyen ailelerin önünü kesen polisler, onları araçtan indirmeyerek geri çevirdi. İlçe binası önünde tekrar bir araya gelen aileler, araçlarına binerek cezaevi önüne gitti. Burada oturma eylemine başlayan aileleri ablukaya alan polis, eylemin yasak olduğunu öne sürdü. 

HDP’li vekil Şevin Coşkun’un yaptıkları eylemin yasal olduğunu belirtmesi üzerine polis, “Valiliğin yasak kararı var” diyerek cevap verdi. Coşkun’un yazılı tebligat istemesi üzerine polis, “Yasak, izin vermeyeceğiz” dedi. “Bu anneler çocukları için burada, oturmak en doğal hakları bu annelerin. Burada oturmalarının kimseye bir zararı yok” diyen Çoşkun’a polis, “4 şehit var, ne annesi” diyerek cevap vermesi dikkat çekti. HDP’li vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu da “Anneleri engellemeniz doğru değil” diye tepki gösterdi. 

MA'nın haberine göre, bir süre devam eden tartışmaların ardından polis, aileleri zorla araca bindirdi. Aileler, yarın tekrar geleceklerini belirterek eylemlerine son verdi.