GDD ve PSAKD'dan Anlamlı Destek

GDD ve PSAKD'dan Anlamlı Destek

GDD ve PSAKD aracılığıyla eğitime çok anlamlı bir bağış yapıldı.

İleri Haber

Gençlikle Dayanışma Derneği (GDD) ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Avcılar Şubesi,Nesin Vakfı Çiftliği'ne 4000 adet kiremit bağışlanmasına aracı oldu.

Sosyal medyadan bir yurttaşın elindeki kiremitleri bağışlayacağını duyurması üzerine yurttaşla irtibata geçen GDD ve PSAKD üyeleri, 4000 adet kiremiti Çatalca'da bulunan çiftliğe götürdü. 

Kiremitler, GDD ve PSAKD üyeleri tarafından çiftliğe taşındı.

 

NESİN VAKFI NEDİR?

Nesin Vakfı, eğitim olanaklarından yoksun çocukların topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla 1973 yılında Aziz Nesin tarafından kurulan vakıftır.

Nesin Vakfı'nın eğitimdeki amaçları şöyle sıralanmıştır:

- Düşünen, araştıran, inceleyen, kuşku duyan,

- Kendini ve çevresini sorgulayıp eleştiren,

- Kendinin ve çevresinin sorunlarını görüp bu sorunlara çözüm arayan,

- Günü gününe yaşamayıp hem geçmişi değerlendiren hem de geleceği ve geleceğin sorunlarını öngörmeye çalışan,

- Kendinin ve başkalarının hakkını arayan, haksızlıklara karşı gelebilecek cesarete sahip, başkaları mutsuzken mutlu olamayan, yani toplumsal sorumluluğu olan,

- Yetenek ve sınırlarının ayrımında, ama aynı zamanda bu yetenek ve sınırlarını zorlayan, kendini sürekli geliştiren ve yenileyen ve kendini yenilemenin zorluğunun bilincinde olan,

- Bir iş üzerine yoğunlaşabilen, başladığı işi bitiren, zamanını doğru ve verimli kullanabilen,

- Tükettiğinden çok üreten, kırıcı değil yapıcı olan,

- Ayrımında olsun ya da olmasın, çözemediği, üstesinden gelemediği kişisel sorunlarını olumlu yönde yönlendirebilen,

- Madden ve manen olabildiğince başkalarından ve koşullardan bağımsız, hayatta tek başına ayakta durabilen bireyler yetiştirmektir.

GDD NEDİR?

GDD liselerinde, üniversitelerinde, mahallelerinde ve işyerlerinde karanlığa karşı umudu temsil eden gençliğin yanında yer alarak, dayanışma ağını büyütmek için 2015'te yola çıktı. GDD için Türkiye gençliğinin hukuksal, siyasal, ekonomik, kültürel, toplumsal, fiziksel konumunun geliştirilmesi, insan hakları ve hürriyetlerinden yararlanmalarının sağlanması, çevre sorunları ve kültürel mirasımızla ilgili duyarlılığın arttırılması ve çevre bilincinin yerleştirilmesi öncelik taşıdı.

Bilimin, sanatın ve aklın üstünlüğünü ilke edinen GDD bu anlamda gençlerin mücadelelerini destekleyip bu süreçte karşılarına çıkan sorunların çözümü için çalışmalarını sürdürüyor

DAHA FAZLA