GDA koronavirüse karşı dayanışmaya çağırdı: 'Çok geç olmadan dayanışma ağlarımızı kuralım!'

GDA koronavirüse karşı dayanışmaya çağırdı: 'Çok geç olmadan dayanışma ağlarımızı kuralım!'

Gazeteci Dayanışma Ağı koronavirüs salgınına karşı dayanışma çağrısında bulunarak "Çok geç olmadan, dayanışma ağlarımızı kuralım, olanları genişletelim, örgütlenelim" dedi.

İleri Haber

Gazeteci Dayanışma Ağı (GDA) dünyanın her yerine yayılan ve Türkiye'yi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı dayanışma çağrısında bulundu.

Türkiye'de koronavirüs vakası sayısı 1236'ya, can kaybı ise 30'a yükselirken birçok yurttaş sağlıksız koşullarda çalışmaya zorlanıyor, ücretsiz izin dayatılıyor veya işten çıkarılıyor. Bütün bu hak ihlallerine karşı yayınladığı bir videoyla "Çok geç olmadan, dayanışma ağlarımızı kuralım, olanları genişletelim, örgütlenelim" diyen GDA, halkın sorunlarını, taleplerini ve dayanışma faaliyetlerini halka duyurmaya çalışacaklarını ilan etti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Koronavirüs salgını nedeniyle, risk grubunda olanların, sağlıksız koşullarda çalışmak zorunda bırakılanların, işsiz kalanların, ücretsiz izin verilenlerin dayanışmaya ihtiyacı var.
Biz gazeteciler tüm yurttaşlarımıza sesleniyoruz: Çok geç olmadan, dayanışma ağlarımızı kuralım, olanları genişletelim, örgütlenelim.

Mahallemizde, işyerimizde, sektörümüzde insanca bir yaşamın koşullarını yaratmak için… Kimseyi yalnız bırakmamak için… İnsan yaşamını hiçe sayan politika ve uygulamalara direnmek için… GDA olarak, tüm ağlarla da dayanışma içinde olacağımızı ilan ediyoruz. 

Tespit ettiğiniz sorunları, taleplerinizi, sergilediğiniz dayanışma faaliyetlerini halka duyurmaya çalışacağız. Haberinizi yapacağız, görüşünüzü alacağız, sesinize ses katacağız.

Haydi dayanışmaya!"