Gazze'de 'Büyük Dönüş Yürüyüşü': 112 Filistinli yaralı

Gazze'de 'Büyük Dönüş Yürüyüşü': 112 Filistinli yaralı

"Büyük Dönüş Yürüyüşü” eylemlerinde 112 Filistinli yaralandı.

İsrail askerleri, "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine devam eden Filistinlilere tıbbi yardım için kurulan sağlık çadırına göz yaşartıcı gazlarla saldırdı. Saldırılarda 112 kişi göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermilerle yaralandı.

'Büyük Dönüş Yürüyüşü' eyleminin üçüncü cumasına "Bayrak Cuması" adını veren Filistinliler gösterilerini sürdürürken, İsrail askerleri de saldırılarına devam ediyor. 

İsrail ordusu, Han Yunus sınırındaki eylemcilere tıbbi yardım için kurulan sağlık çadırını, dronelara yerleştirilen göz yaşartıcı gazlarla hedef aldı. 

(Fotoğraflar: AA)

112 YARALI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Han Yunus sınırındaki eylemlere saldırısında aralarında 10 sağlık personelinin de bulunduğu 112 kişinin göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi ile yaralandığı kaydedildi. 

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu aktarıldı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Han Yunus sınırındaki eylemleri takip eden Filistinli foto muhabiri Muhammed el-Heccar'ı yaraladı. 

 

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42'nci yılı kapsamında 30 Mart Cuma gününden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında eylemler düzenliyor.

Gösterilerde 34 Filistinli İsrail askerleri tarafından öldürülürken, 3 binden fazla Filistinli de yaralandı.

Filistinliler "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında başlattıkları gösterilerine mayıs ayı ortasına kadar devam etmeyi planlıyor.