Gaziosmanpaşa'da evleri risk bahanesiyle zorla kentsel dönüşüme sokulan yurttaşlar 6 yıldır evsiz!

Gaziosmanpaşa'da evleri risk bahanesiyle zorla kentsel dönüşüme sokulan yurttaşlar 6 yıldır evsiz!

Gaziosmanpaşa'da evleri risk altında olduğu söylenerek "kentsel dönüşüm" bahanesiyle ellerinden zorla alınan ve 6 yıldır teslim edilmeyen yurttaşlar Gaziosmanpaşa Belediyesi önünde hakkını istedi.

İleri Haber

Gaziosmanpaşa'da evleri belediye tarafından "kentsel dönüşüm" bahanesiyle zorla alınan yurttaşlar Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne girerek yetkililerle görüşmek istedi. Belediye güvenlikleri halkın belediye binasına girmesini engelleyince, yurttaşlar belediye önünde bekleyişe geçti.

Gaziosmanpaşa'da 2013 yılında belediye tarafından evleri risk altında olduğu söylenerek ellerinden kentsel dönüşüm bahanesiyle zorla alınan yüzlerce yurttaş bugün Gaziosmanpaşa Belediye önünde toplandı. 

Evleri 6 senedir hala tamamlanmayan yurttaşlar, belediye binasına girerek yetkililerle görüşmek istediyse de güvenlikler tarafından içeri girmeleri engellendi.

'14 AYDIR BELEDİYEDEN KİRAMI ALAMIYORUM'

Yıllardır kirada olduklarını ve kiralarını ödeyemediklerini dile getiren mağdur yurttaşlardan biri, "14 aydır belediyeden kiramı alamıyorum, kiramı ödeyemiyorum. 3 ayda bir sadaka gibi bir şey yatırıyorlar. Hangi ev sahibi beni bekler? Zor geçiniyorum, elim sakat, iş görmezlik raporu var çalışamıyorum" dedi.

'BAŞTAN SONA SOYGUN YAPIYORLAR'

"Tapulu yerlerimizi niye risk altında gösterip evlerimizi aldılar?" diye soran yurttaş "Benim 5 katlı bina dikilecek yerime 18-20 katlı bina dikiyorlar. Bana 2 tane daire veriyor, kendisi 20 tane daire alıyor. O 20 daire nereye gidiyor? Hepsini ceplerine indiriyorlar. Baştan sona soygun yapıyorlar" şeklinde konuştu. 

'SUÇLU OLAN AKP'

Belediye yetkililerin kendisine dün "İBB Başkanlığı'na Ekrem İmamoğlu geldi, o yüzden böyle oldu" dediğini aktaran yurttaş, "Ben kiramı bir seneden fazladır alamıyorum. Ekrem İmamoğlu koltuğuna daha yeni oturdu, onunla ne alakası var? Burada suçlu olan AKP'dir" ifadelerini kullandı.

'BU KADAR İNSAN BOŞUNA TOPLANMADI'

AKP'li Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın haklarını gasp ettiğini söyleyen yurttaş, "Bu kadar insan boşuna toplanmadı buraya. Herkes ihtiyaç sahibi. Asgari ücret 2020 lira. Burada en düşük kira 1300 lira. Bir insan burada nasıl geçinecek?" dedi.

DAHA FAZLA