Gaziantepspor işçileri tazminatlarını istiyor: ‘Vazgeçmeyeceğiz’

Gaziantepspor işçileri tazminatlarını istiyor: ‘Vazgeçmeyeceğiz’

Fiilen 2017 yılında kapana Gaziantepspor yönetimi işten çıkarılan işçilerin tazminatlarını hala ödemedi. Hakları için eylem yapan işçiler, “Bizim derdimiz haklarımızdan başka bir şey değil.  Haklarımızı alana kadar da vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

2017'de fiilen kapanan Gaziantepspor işçileri Balıklı meydanında, tazminatları ve içeride kalan aylıkları için basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın ardından oturma eylemi yapan işçiler “haklarımızı alana kadar vazgeçmeyeceğiz” dedi.

‘HAFTALARCA EVİMİZE GİTMEDİK’

Evrensel’in haberine göre; Basın metnini okuyan Osman Yıldırım, "Ben 2000-2017 yıları arsında çalıştım. Çalıştığım süreçte ne pazar tatili ne bayram tatili, nede resmi tatiller olmak üzere haftalarca evimize gitmediğimiz oldu. Bizler defalarca kulüp yöneticilerinin yanına gidip haklarımızı istedik.  Bizlerin derdini anlamamazlıktan geldiniz. Bizler bu ülkenin vatandaşıyız, vergilerimizi ödüyoruz. Canınız istese biz işçilerin sorununu çözersiniz" dedi.

‘İŞÇİLERE VERİLEN TEK ŞEY ÇIKIŞLARI OLDU’

Gaziantepspor işçilerinden Mehmet Aydın, "Ben Antepspor kulübüne 2014’te girdim, 2016 yılında işimize son verdiler, tazminatımızı istedik vermediler. Bizlerin çıkışını verdiler fakat, haklarımızı, alın terimizi vermediler, bizler de hukuki sürece baş vurduk. Mahkemeyi kazandık, fakat kulüp hala tazminatlarımızı ödemedi. Bizler işimizi, çocuklarımızı bırakıp haklarımız için mücadele yoluna baş vurduk. Bizleri mağdur edenler bayramda tatillerini yaptılar, çocukları ile zaman geçirdiler. Bizler ise çocuklarımıza hasret kaldık bu süreçte" diye konuştu.

‘HAKLARIMIZI ALANA KADAR VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Tazminatı verilmeyen bir diğer Antepspor işçisi Mustafa Öztürk de kulübün kendilerini nasıl mağdur ettiklerini şöyle anlattı: "Ben 2008 yılında Gaziantepspor kulübüne personel olarak girdim. 2017’de kulübün küçülmesi ile bizler işten çıkarıldık. Bizler bayram demeden seyran demeden yaz, kış Gaziantepspor’a hizmet ettik, ama hiçbir hizmetimizin karşılığını alamadık. Okullar açıldı çocuklarımızın ihtiyaçlarını alamıyoruz. Bizim derdimiz haklarımızdan başka bir şey değil.  Haklarımızı alana kadar da vazgeçmeyeceğiz."