Gaziantep Valiliği'nden 'camide biber gazlı saldırı' açıklaması: 'Personel açığa alındı'

Gaziantep Valiliği'nden 'camide biber gazlı saldırı' açıklaması: 'Personel açığa alındı'

Erdoğan'ın daha önce "camiye saldırı" söylemleri, Gaziantep'te gerçek oldu...

Gaziantep’te kısıtlamaları tanımayarak camide ibadet etmek isteyen Furkan Vakfı üyelerine, polis ve bekçiler cami içinde biber gazı ile saldırdı. Saldırı sonucu 8 kişi gözaltına alındı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle iktidar tarafından alınan ‘tam kapanma’ kararının ardından Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, “İtikafı yapacağız, buyursunlar engel olsunlar” demişti. 

Kuytul’un açıklamasının ardından, Gaziantep’te bir camide toplanan Furkan Vakfı üyelerine polis biber gazı ile saldırdı ve 8 kişiyi gözaltına aldı.

'PERSONEL AÇIĞA ALINDI'

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "Caminin içerisine emniyet mensupları asla ayakkabı ile girmemişlerdir. Zor kullanma şartları oluşmasına rağmen bir emniyet mensubunun cami içerisinde biber gazı kullanması herkes gibi bizleri de üzmüş olup, ilgili personel açığa alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

‘CAMİYE SALDIRI İSLAM DÜŞMANLIĞIDIR’ DEMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin’deki Mevlana Camisi’nde yapılan operasyona ilişkin 2020 Ekim’de partisinin Kayseri'deki kongresinde konuşmuş ve "Almanya'da camiye yapılan baskının adı düpedüz İslam düşmanlığıdır. Avrupa'daki her İslam düşmanlığının aynı zamanda Türk düşmanlığı olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız" dedi.

‘CAMİYE AYAKKABIYLA GİRDİLER’

Erdoğan yine 2013 Haziran Direnişi döneminde, eylemcilerin camiye ayakkabıyla girdiğini iddia etmişti.