Gazi Mahallesi'nde Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin eylemine izin verilmedi: Tüm eylem ve etkinlikler 30 gün süre ile yasaklandı

Gazi Mahallesi'nde Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin eylemine izin verilmedi: Tüm eylem ve etkinlikler 30 gün süre ile yasaklandı

Sultangazi Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla dün gerçekleştirilmesi planlanan eyleme izin verilmedi. Polisler tarafından ablukaya alınanlara tüm eylem ve etkinliklerin 30 gün süre ile yasaklandığı bildirildi.

İleri Haber

TL'nin tarihinin en düşük seviyesini görmesi, art arda gelen zamlar ve hayat pahalılığına karşı Türkiye'nin birçok yerinde yurttaşlar sokağa çıkmış ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümetini istifaya çağırmıştı.

Dün, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında kadınlar da sokaklar ve meydanlara çıkarken, Sultangazi Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri de "Bu iktidara, bu düzene mecbur değiliz" diyerek Gazi Mahallesi'nde eylem çağrısında bulundu. 

ÇAĞRI SONRASI EYLEM YASAĞI

Akşam 21.00 saatlerinde gerçekleştirilmesi planlanan eyleme ise polisler izin vermedi. Mahalle sakinleri polis tarafından ablukaya alınırken, 30 gün süre ile eylem yasağı getirildiği bildirildi. Çağrı sonrası getirilen yasak kararında basın açıklaması, bildiri dağıtımı, miting, etkinlik ve yürüyüş ve benzeri her türlü etkinliğin 24 Kasım itibarıyla yasaklandığı belirtildi.