Gazeteciye 'Yazdıklarına dikkat et, parmaklarını kırarız' tehdidi

Gazeteciye 'Yazdıklarına dikkat et, parmaklarını kırarız' tehdidi

Kayyum olarak atanan Mardin Kaymakamı'nın bombalı saldırı sonucu hayatını kaybettiği dosyaya ilişkin çelişkileri haberleştiren gazeteci tehdit telefonu aldı.

Mardin'in Derik ilçesi belediyesine kayyum olarak atanan, aynı zamanda ilçe kaymakamı da olan Muhammed Fatih Safitürk'ün bombalı saldırı sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin dava dosyasındaki çelişkileri, kaymakamın ağabeyinin olaya ilişkin şüphelerini ve sanık avukatının verdiği bilgileri haberleştiren Artı Gerçek muhabiri Nalin Öztekin, telefonla arayan bir kişi tarafından tehdit edildi.

'YAZDIKLARINA DİKKAT ET, PARMAKLARINI KIRARIZ' TEHDİDİ

10 Kasım 2016'da odasına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirmişti. Olaya ilişkin Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 9 kişinin 3'er kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılandığı 15 sanıklı davaya ilişkin sanıklardan Şerif Mesutoğlu'nun babasının açıklamalarını, sanık avukatlarından Hatip Mercan'ın, iddianamedeki çelişkilere ilişkin anlattıklarını ve kaymakamın ağabeyi Ali Haydar Safitürk'ün soruşturma süreci ve iddianameye ilişkin şüphelerini dile getirdiği dilekçeyi haberleştiren Artı Gerçek Muhabiri Nalin Öztekin'i telefonla arayan bir kişi, 'Yazdıklarına dikkat et, parmaklarını kırarız' diyerek tehdit etti.

'GÖZALTI LİSTESİNİ ÇAYCI HAZIRLADI'

Gazeteci Öztekin, Artı Gerçek'te yayınlanan 'Derik Kaymakamı suikasti davasında gözaltı listesini çaycı hazırlamış' başlıklı haberinde, Avukat Hatip Mercan'ın sanıkların suçlanmasına dayanak yapılan ifadeleri verenlerden birinin akli dengesinin yerinde olmadığı, sorguda hiç kullanmadığı ifadelerin iddianameye girdiği ve gözaltı listesini emniyet çaycısının hazırladığına dair verdiği bilgilere yer vermişti.

Haberde akli dengesi yerinde olmayan tanığın görüntülü sorgusunda yaşananları aktaran avukat Mercan, Kürtçe ifade veren tanığın sorulara verdiği 'evet' cevabının dosyaya 'Tahsin Bey'in yanında bulunan çekmeceden aldığı kağıtlarla birlikte krem renginde bir kumandayı da verdiğini gördüm. Tahsin bu kumandayı katlayarak içine koydu' şeklinde aktarıldığını, Artuklu Üniversitesi'nden alınan bilirkişi raporunun da tercümenin yanlış yapıldığını, tanığın kullanmadığı ifadelerin yazıldığını belirlediğini dile getirmişti. 'Kargodan bomba geldi' iddiasının da çürütüldüğünü aktaran avukat Mercan, iddianamenin kurgu olduğunu ifade etmişti.

DAHA FAZLA