Gazetecileri fişleyen 'rapor'la ilgili SETA hakkında suç duyurusu

Gazetecileri fişleyen 'rapor'la ilgili SETA hakkında suç duyurusu

TGS, gazetecileri fişleyen 'rapor'la ilgili SETA hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Açıklamada, "Artık mahkemede görüşürüz" denildi.

İleri Haber

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS); "Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları" başlıklı bir 'rapor'la gazetecileri fişleyen Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

TGS’nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, “SETA hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Fişlenen meslektaşlarımızla birlikte. Artık mahkemede görüşürüz. Çağlayan Adliyesi C Kapısı. Pazartesi” denildi.

 

ÇGD ÇAĞRI YAPMIŞTI

Gazeteciler ve basın meslek örgütlerinin yoğun tepki gösterdiği ‘rapor’la ilgili Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) de fişlenen gazetecileri SETA’ya dava açmaya çağırmıştı. ÇGD’nin çağrısında, “Türkiye’nin yeni ‘medya andıcı’ olarak gördüğümüz bu fişleme belgesini hazırlayan zihniyeti kınıyor, tüm meslektaşlarımızı basın ve kişisel özgürlüklerimize yapılan bu saldırıya karşı durmaya ve hukuki haklarını kullanmaya davet ediyoruz” denilmişti.

DAHA FAZLA