Gazetecilere 'Hipokrat yemini'

Gazetecilere 'Hipokrat yemini'

RTÜK Başkanı Yerlikaya "İletişim fakültelerinden mezun olan öğrenciler de tıp fakültelerinden mezun olanların Hipokrat yemini gibi 'Etik İlkeler Yemini' etmeli" dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Yerlikaya "Günümüzde maalesef birçok yayıncı tarafından reyting kaygısıyla etik değerlerin göz ardı edildiğine şahit olmaktayız. İletişim fakültelerinden mezun olan öğrencilerin de tıp fakültelerinden mezun olanların Hipokrat yemini gibi 'Etik İlkeler Yemini' etmelerinin sorunun çözümüne katkıda bulunacağını düşünüyoruz" dedi.

Çukurova Üniversitesi'nde düzenlenen 26. İletişim Fakültesi Dekanlar Konseyi Toplantısı'na katılan Yerlikaya, "Türkiye'nin medya eğitimi alanında oldukça geç kaldığını" söyledi.

Yerlikaya, "yayıncılıkta etik değerlere dikkat edilmesi" konusunda ise şöyle konuştu: "Günümüzde maalesef birçok yayıncı tarafından reyting kaygısıyla etik değerlerin göz ardı edildiğine şahit olmaktayız. Bu durum geri dönüşü olmayan toplumsal birçok soruna sebep olmaktadır. İletişim fakültelerinden mezun olan öğrencilerin de tıp fakültelerinden mezun olan öğrencilerin Hipokrat yemini gibi 'Etik İlkeler Yemini' etmelerinin bu sorunun çözümüne katkıda bulunacağını düşünüyoruz."