Gazetecilerden tek sayfalık 10 Ocak gazetesi ‘Hakikat’: Tek tip gazeteci olmayacağız!

Gazetecilerden tek sayfalık 10 Ocak gazetesi ‘Hakikat’: Tek tip gazeteci olmayacağız!

Dışarıdaki Gazeteciler, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla tek sayfalık ‘Hakikat’ adlı bir gazete çıkardı. Tutuklu gazetecilerin yer aldığı gazetenin manşeti ise “Tek tip gazeteci olmayacağız” oldu. Gazeteciler, saat 12.00’den itibaren #Kutlamıyoruz etiketiyle sosyal medya eylemi yaparak gazeteyi yayınlayacak.

İleri Haber

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü.

Dışarıdaki Gazeteciler, 10 Ocak vesilesiyle tutuklu gazetecilerin yer aldığı ‘Hakikat’ adlı tek sayfalık bir gazete çıkardı.

“Tep tip gazeteci olmayacağız” manşetiyle çıkan gazetede şu ifadeler yer aldı:

“Bugün 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü. Ülkeyi yönetenler çıkıp demeçler verecek, mesajlar yayınlayacaklar. Gazeteciler günümüzü kutlayacaklar. Gazeteciliğin ne kadar değerli bir meslek olduğunu süslü kelimelerle anlatacaklar. Sakın inanma…Öyle düşünmüyorlar. Yalan söylüyorlar. Gazeteciliği yok ediyorlar. Tek tip, yandaş gazeteci istiyorlar.”

ÜNLÜ KARİKATÜRİSTİN ÇİZİMİ İLE HAZIRLANDI

Gazete haber görseli olarak, dünya genelindeki toplumsal olaylara olan duyarlılığı ve Türkiye siyasetini yakından takip etmesiyle bilinen dünyaca ünlü karikatürist Carlos Latuff’un cezaevindeki gazetecileri anlatan karikatürünü kullandı.

AHMET ŞIK, NEDİM TÜRFENT, ZEHRA DOĞAN…

Manşetten verilen “Tek tip gazeteci olmayacağız” haberinde, tutuklu gazeteciler Nedim Türfent, Zehra Doğan, Ahmet Şık, Akın Atalay ve Murat Sabuncu’nun beyanlarına yer verildi.

SOSYAL MEDYA EYLEMİYLE GAZETE YAYINLANACAK

Gazeteciler saat 12:00’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne ithafen Twitter’da #Kutlamıyoruz etiketiyle buluşarak, tek sayfalık gazeteyi yayınlayacak.

DAHA FAZLA