Gazeteciler tecritte: '9 yıl önce koşullar kötü olsa da insana dokunuyorduk'

Gazeteciler tecritte: '9 yıl önce koşullar kötü olsa da insana dokunuyorduk'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Yunus Emre, Libya’da öldürülen MİT personelinin cenazesini haberleştirdikleri gerekçesiyle tutuklanan gazetecileri Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Yunus Emre, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazetecileri ziyaret etti.

Oda TV’den Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç'ı, Yeni Yaşam Gazetesi'nden Ferhat Çelik ve Aydın Keser'i ve Yeniçağ’dan Murat Ağırel ile yapılan görüşmenin ardından yapılan açıklamada, “İstisna olması gereken tutukluluk, siyasi bir cezalandırma aygıtı olarak kullanılıyor’’ denildi. Son yaşananların yargıda siyasallaşmanın geldiği boyutu ve yargının talimatla hareket ettiğinin göstergesi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, tutuklamaların, 'kuvvetler ayrılığı'nın aldığı yaraları gösterdiğine değinildi.

Görüşmeyle ilgili yapılan açıklamaya göre gazetecilerin CHP heyetine anlattıkları özetle şöyle:

Barış Terkoğlu: Dokuz yıl önce koşullar kötü olsa da insana dokunuyorduk. Personeli mekanikleştirmişler. Eskiden kütüphanemiz vardı şimdi 10 kitap sınırı var, üç atlet sınırı var. Eskiden avlunun üstü açıktı, şimdi telle kapalı. Kalem kağıt yasak. Tecritteyiz.

Barış Pehlivan: Şehide esas saygısızlık, o şehidi kullanarak bizimle hesaplaşmaktır. Odatv, Kadıköy’de. Bizim evlerimiz Kadıköy’de ama bizim davamız Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Çünkü Pelikan Grubu, Çağlayan’da etkin. FETÖ’cülerin yıllardır yaptıklarını, şimdi bunlar yapıyor.

Hülya Kılınç: Yıllardır yerelde haber peşinde koşan, çok genç yaşta mesleğe başlayan bir muhabirim. Olayı bütün Manisalılar gibi sosyal medyadan duydum. Bir süre sonra Teşkilat Başkanı yazan bir çelenkle ilgili bir paylaşım, muhtarın paylaşımı ve Akhisarlıların paylaşımını gördüm. Haberde kullanılan fotoğraflardan sadece mezar fotoğrafı bana ait.

Murat Ağırel: Bu dava hukuki değil siyasi bir dava. Bir tek tweetten ötürü yargılanıyorum. Kitaplarım yüzünden hedefteyim.

Aydın Keser ve Mehmet Ferhat Çelik: Yeniçağ Gazetesi'nin attığı tweetleri haberleştirdik. Esas hedef OdaTV’ydi. Oda TV’nin haberinde de bir suç unsuru olduğunu düşünmüyorum.