Gazeteciler dayanışma örgütlüyor: İşsiz gazetecilerin haberlerine destek

Gazeteciler dayanışma örgütlüyor: İşsiz gazetecilerin haberlerine destek

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) desteklediği ve bazı gazetecilerin yürüttüğü bir proje ile işsiz ve serbest çalışan gazetecilere bir miktar maddi destek sağlanması amaçlanıyor.

TGS’nin de desteğiyle bir grup gazeteci, daha çok gazeteciye ulaşmak ve medya çalışanlarının sorunlarıyla ilgili yayınları anlık olarak yapabilme ihtiyacı ile Journo.com.tryi projelendirdi.

1 yıl sürecek proje kapsamında sayıları giderek artan işsiz ve serbest gazetecilerin haberlerinin yayınlanması durumunda gazeteciler maddi gelir elde edebilecek.

Proje yürütücülerinden gazeteci Burcu Karakaş Journo projesinin nasıl yola çıktığını şöyle anlatıyor:

“Son zamanlarda, zaten bir avuç olan alternatif medya kuruluşları kapatıldı. Öte yandan ana akım medyada çalışan gazeteciler de ekonomik veya siyasi sebeplerden dolayı işten çıkarılarak işsiz bırakıldı. Böyle bir ortamda işsiz habercilerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu saydıklarım olmasa bile baskılar sebebiyle istifa edenler de var. 

Gazeteciler işsiz kaldıkça mesleğin içi boşaltılıyor. Buna karşı biz de ‘mecrasız kalan arkadaşlarımıza bir umut olalım’ diyerek serbest çalışan ve işsiz gazetecilere maddi destek sağlamak amacıyla projeye giriştik.”

Projeye yeni başlandığını ve ilk haberlerin geçen hafta yayınlandığını söyleyen Karakaş, “Proje kapsamında, hala içerik sağlayan, televizyonda ya da gazetede çalışmış olan  muhabir arkadaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Karakaş, medyada çeşitliliği sağlayan; sağlık, eğitim, kültür-sanat, spor ve birçok alanda haberleri beklediklerini ifade etti.

Journo, işsiz ve de serbest çalışan gazetecilerin haberlerini ya da katkı koymak için iletişime geçmek isteyenlerin maillerini [email protected] adresine bekliyor.

Aynı zamanda Journo ekibi Taksim/Gümüşsuyu’nda her çarşamba herkese açık toplantılar düzenliyor.

 

 

 

DAHA FAZLA