
Gazeteci Zeynep Kuray adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Eyleme yönelik polis saldırısı sonucu Fince Akman, Cemile Çiftçi ve o sırada haber takibinde olan gazeteci Zeynep Kuray gözaltına alınmıştı.
Sağlık problemlerine rağmen cezaevinde tutulan yakınlarının serbest bırakılmasını isteyen tutuklu yakınlarının eylemini takip ederken gözaltına alınan gazeteci Zeynep Kuray, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Hasta, infazları yakılan tutukluların aileleri, Adalet Nöbeti eyleminin 32. haftasında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde dün bir araya geldi. Ümraniye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selim Çiftçi’nin ablası Cemile Çiftçi ile Silivri 3 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman eyleme katıldı. Çağlayan’da metrobüs durağı önünde bir araya gelen Çiftçi ve Akman, el ele tutuşarak adliye meydanına kadar yürüyüş düzenledi.
Eyleme yönelik polis saldırısı sonucu Fince Akman, Cemile Çiftçi ve o sırada haber takibinde olan gazeteci Zeynep Kuray gözaltına alındı.
Bir günlük gözaltı süresinin ardından bugün Çağlayan Adliyesi’ne sevk edilen Akman, Çiftçi ve Kuray, burada savcıya ifade verdi. Savcılık ifadesi sonrası Akman ve Çiftçi serbest bırakıldı. Kuray ise “adli kontrol” talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Mahkeme Zeynep Kuray’ı “adli kontrol” şartıyla serbest bıraktı.