Gazeteci Timur Soykan: AA manipülasyona devam ediyor

Gazeteci Timur Soykan: AA manipülasyona devam ediyor

Soykan, AA'nın manipülasyon yaptığını belirterek paylaşımlarda bulundu.

İleri Haber

Gazeteci Timur Soykan, her seçim döneminde verilerinin güveniliriği tartışılan Anadolu Ajansı'na (AA) ilişkin paylaşımlar yaptı ve kurumun manipülasyon yaptığını söyledi.

Soykan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yüksek oy potansiyeline sahip olduğu bölgelerde sandıkların açılma oranının düşük olduğunu dile getirdi. Soykan paylaşımlarında, oy oranlarına ilişkin görseller de paylaştı.

'ERDOĞAN ÖNDE GÖSTERİLİYOR'

Yayın yasağının kaldırılmasının ardından Soykan'ın yaptığı paylaşımlar sırasıyla şöyle:

"Bakın Anadolu Ajansı nasıl manipüle ediyor. İstanbul'da Erdoğan önde görünüyor ama ilçelerde açılan sandık oranlarına bakalım. AKP'nin kalesi Başakşehir'de sandıkların yüzde 24'ü açılmış. Kadıköy'de ise yüzde 5. Böylece Erdoğan önde gösteriliyor. Bu sahtekarlıktır.

Anadolu Ajansı böyle manipüle ediyor seçimi. Bakın Ankara'da Erdoğan önde görünüyor ama açılan sandık oranlarına baktığımızda durum çok farklı. AKP'nin oy deposu Keçiören'de açılan sandık oranı neredeyse yüzde 30. CHP'nin kalesi Çankaya'da ise yüzde 9 civarında.

Sandık açılma oranı yüzde 79. Anadolu Ajansı manipülasyona devam ediyor. Ankara'da sandık açılma oranı yüzde 74. Erdoğan önde görünüyor. İlk turda Kılıçdaroğlu öndeydi. CHP kalelerinde sandık açılma oranları düşük. Çankaya yüzde 44. AKP Kalesi Keçiören'de sandık açılma oranı yüzde 70."

Soykan paylaşımlarında, oy oranlarına ilişkin görseller de paylaştı.