Gazeteci Nuh Köklü'nün bıçaklanarak öldürülmesinin üzerinden 6 yıl geçti

Gazeteci Nuh Köklü'nün bıçaklanarak öldürülmesinin üzerinden 6 yıl geçti

İstanbul'da bir esnaf tarafından bıçaklanarak katledilen gazeteci Nuh Köklü aramızdan ayrılalı 6 yıl oldu...

İleri Haber

Gazeteci Nuh Köklü’nün İstanbul Kadıköy’de kar topu oynadığı sırada 'camına kar topu' geldiği gerekçesiyle bir esnaf tarafından bıçaklanarak katledilmesinin üzerinden tam 6 yıl geçti.

Nuh Köklü ve arkadaşları Kadıköy Yeldeğirmeni'nde 17 Şubat 2015 günü kar topu oynamaya başladı. Kar toplarından birinin Karakolhane Caddesi üzerindeki baharat dükkanının camına isabet etmesi üzerine dükkan sahibi Serkan Azizoğlu “Uzaklaşın lan buradan, o cam kaç para biliyor musunuz, gidin nerede oynarsanız oynayın” diyerek küfür ve hakaret etti. 

Tartışma sırasında dükkanına giren Serkan Azizoğlu bu defa elinde bıçakla dışarı çıkıp Nuh Köklü'yü göğsünden bıçakladı. Ağır yaralanan Nuh Köklü, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Serkan Azizoğlu ise kasten adam öldürmek suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

'DEMOKRASİ AYIBI OLAN BU CİNAYETİ HİÇ UNUTMADIK'

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu,Nuh Köklü’nün ölümünün altıncı yılında bir açıklama yayınladı. 

Açıklamada “Meslektaşımız Nuh Köklü’yü basın tarihine geçen kartopu cinayetiyle kaybettik. Nuh Köklü emekten, sendikalaşmadan yanaydı. Meslek ilkelerine uygun gazetecilik yapılması için uğraş veriyordu. Haksızlıklara karşı yılmadan mücadele ediyordu. Bu demokrasi ayıbı olan cinayeti hiç unutmamak, unutturmamak için TGC olarak 2015 yılında Nuh Köklü’ye ’Öldürülen Gazeteciler’ listesinde yer verdik. Fotoğrafını, Basın Müzesi’ndeki Öldürülen Gazeteciler Galerisi’ne astık" ifadelerine yer verildi.

NUH KÖKLÜ KİMDİR?

Hayatını  kaybettiğinde 46 yaşında olan Nuh Köklü, 2002-2003 yıllarında Bianet’te editör olarak çalıştı. Daha sonra bir müddet yurtdışında yaşayan Köklü, Hürriyet ve Radikal gazetelerinde muhabirlik ve editörlük yaptı. Ardından Sabah gazetesinde çalışmaya başladı.

13 Şubat 2009’da greve çıkan ATV-Sabah çalışanlarından olan Nuh Köklü, o dönem Türkiye Gazeteciler Sendikası işyeri temsilcisiydi. Köklü greve çıktıktan sonra işten çıkarılan 10 gazeteciden biriydi. Köklü NTV’de de program editörü olarak çalışmıştı.

Kadıköy’de 17 Şubat gecesi arkadaşlarıyla kartopu oynayan Köklü, bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 06 Temmuz 2015’te, Nuh Köklü’nün adının cemiyetin “Öldürülen Gazeteciler” listesine eklendiğini açıkladı.