Gazeteci Müyesser Yıldız tutuklandı

Gazeteci Müyesser Yıldız tutuklandı

Casusluk iddiasıyla gözaltına alınan gazetecilerden Müyesser Yıldız tutuklanırken, İsmail Dükel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Casusluk suçlamasıyla 4 gün önce gözaltına alınan Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 8 Haziran’da “siyasal ve askeri casusluk” iddiasıyla gözaltına alınan İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız ile astsubay E.B. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Burada Terör Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcıvekili Veysel Kaçmaz tarafından sorgulanan gazeteciler ve astsubay E.B., tutuklanmaları talebiyle dün gece mahkemeye sevk edildi.

Daha sonra Yıldız ve E.B., Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanırken, Dükel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hakimlik, tutuklama gerekçesi olarak Türk Ceza Kanunu'nun 329'uncu maddesindeki “devletin güvenliğine ilişkin bilgi ve belgeleri açıklama” suçunun işlendiğine ilişkin kuvvetli suç şüphesi bulunması, delilleri karartma ihtimali ve kaçma şüphesini gösterdi.