Gazeteci Metin Işık, MHP'li vekile eleştirileri nedeniyle saldırıya uğradı

Gazeteci Metin Işık, MHP'li vekile eleştirileri nedeniyle saldırıya uğradı

Gazeteci Metin Işık, Iğdır'da elleri sopalı bir grubun saldırısına uğradı. MHP'li Yaşar Karadağ'a yönelik eleştirileri nedeniyle saldırıya uğradığı belirtilen Işık'a saldıranlar içerisinden bir kişinin 'ülkücü' olduğu öğrenildi.

Iğdır'da yere bir haber sitesinin sahibi olan Gazeteci Metin Işık, elleri sopalı bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı anına ilişkin videoyu Twitter hesabından paylaşan Mahmut Oral, Işık'ın MHP Milletvekili Yaşar Karadağ'a yönelik eleştirileri nedeniyle saldırıya uğradığınbı belirtirken, saldırganlar arasında Iğdır Ülkü Ocakları Başkanı Mutluhan Kaşkar'ın da olduğunu belirtti. 

Söz konusu görüntülerde Metin Işık'ın, elleri sopalı bir grup tarafından yolunun kesildiği ve darp edildiği görülüyor. Videoda saldırganlardan birinin "Vur, vur" demesi de duyuluyor. 

'HABERLERİM NEDENİYLE SALDIRIYA UĞRADIM'

Konuya ilişkin açıklama yapan Işık, kendisine saldıranlardan birinin Mutluhan Kaşkar olduğunu ve daha önce de aynı kişi tarafından tehdit edildiğini belirterek, şunları söyledi:

''Camiden eve giderken kalabalık bir grupla karşıma çıkan Mutluhan Kaşkar 'Nasılsın ağabey?’ deyip, silah çekti. Ardından da elindeki sopa ile vurdu. Ardından diğerleri de vurmaya başladı. En az 15 kişi vardı. Kafamda, sırtımda ve ayağımda yaralar vardı. Hastaneye gidip tedavi oldum, rapor aldım. Sonra karakola gidip, şikâyetçi oldum. Yazdığım haberler birilerini rahatsız ettiği için saldırıya uğradım. Saldırganların kimliği belli. Adalet önünde hesap vermelerini istiyorum.''

Türkiye Gazeteciler Sendikası Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral, sosyal medya hesabından videoyu "Gazeteci Metin Işık’a saldırı anı... Işık, MHP milletvekili Yaşar Karadağ’ı eleştirdiği yazıları nedeniyle, cami çıkışında saldırıla uğruyor. Vurun diye bağıran kişinin ise Iğdır Ülkü Ocakları Başkanı Mutluhan kaşkar olduğu ileri sürülüyor. Işık’ın sağlığı iyi" sözleriyle paylaştı.