Gazeteci Metin Cihan'ın Twitter hesabı erişime açıldı

Gazeteci Metin Cihan'ın Twitter hesabı erişime açıldı

Gazeteci Metin Cihan, askıya alınan Twitter hesabının erişime açıldığını duyurdu.

İleri Haber

Eski Milli Savunma Bakanı AKP’li Nurettin Canikli’nin yolsuzlukları ve kirli ilişkilerini açığa çıkaran Gazeteci Metin Cihan’ın Twitter hesabı askıya alındı. Metin Cihan, “Bunun beni durduramayacağını, aksine daha çok araştırıp paylaşacağımı bilmenizi isterim” dedi.

Cihan, son yaptığı açıklamda Twitter hesabının erişime açıldığını duyurdu. Twitter hesabından paylaşımlar yapan Metin Cihan, hesabının tekrardan kısıtlanabileceğine dikkat çekerken, "Selam. Geri döndüm ama hesap tekrar kısıtlanabilir. Kısaca olayı anlatayım. Devamında daha ilginç bir şeyden bahsedeceğim. Twitter’ın kural ihlali saydığı twitlerimi aşağıda paylaşıyorum. Bu şikayetleri ilgili tüm twitlerim için yapıyorlar. Bu yüzden tekrar kısıtlanabilir diyorum" dedi.

Cihan öte yandan hesabının askıya alınması için AKP'li Canikli’nin talimatıyla mahkeme başvuruları yapıldığını da söylerken şu ifadeleri kullandı:

"Şikayetle yetinmeyip mahkeme kararı da aldırıyorlar. Bu başvuruyu Halkbank yapmış. Canikli’nin meşhur palmiye ap adresine kayıtlı ne idüğü belirsiz Iras Yapı adlı firma, Canikli’nin yönetim atadığı Koza’dan iş alıp, üstelik işi yapmıyordu. Teminat mektubunu ise halkbank veriyordu.

"DAVA AÇAN BANKA YÖNETİMİNDE CANİKLİ'NİN ENİŞTESİ VAR"

Canikli Dosyası’nda ballı banka kredileri ve teminat mektupları dikkat çekiyor. Kamu bankalarını kullanıyorlar. Özellikle Halkbank. Eski bir bilgiyi az önce hatırladım, araştırdım, doğruladım. Yolsuzluklara bulaşan ve twitime dava açan banka yönetiminde Canikli’nin eniştesi var.

Yani, hesabımı kapatmaya çalıştıkları iyi oldu. Böylece Nurettin Canikli’nin TMSF soygunlarını ve örtülü servetini araştırırken, bu şebekenin Halkbank ayağını da incelemem ve sunmam gerektiğini fark ettim. şimdi onlar düşünsün."

METİN CİHAN CANİKLİ'NİN YOLSUZLUKLARINI BELGELEMİŞTİ

Giresun'da,2018’de hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünü başından beri takip eden ve olayın duyulmasını sağlayan Gazeteci Metin Cihan, bu olayda adı geçen eski Milli Savunma Bakanı AKP’li Nurettin Canikli ile ilgili son dönemde yolsuzluk ve kirli ilişkilere dair birtakım paylaşımlar yapıyordu.

Metin Cihan’ın paylaşımlarında, Canikli’nin; Boydak Holding, Dumankaya, Akın Çorap, Koza Altın, Aydınlı grup gibi şirketlere danışmanını, şoförünü, yakınlarını yerleştirerek bu şirketlerden, tamamı aynı adreste kurulmuş şirketlere aktarıldığı belgelenmişti.

Metin Cihan ayrıca, Nurettin Canikli’nin yeğeni Kemal Canikli’nin “TBMM araç dokunulmazlık kartıyla” darbe girişimin olduğu 15 Temmuz 2016 gecesi Yunanistan’a gittiğini ortaya çıkarmıştı.

TWİTTER HESABI ASKIYA ALINDI

Metin Cihan’ın bu konuları paylaştığı tweetlerine yönelik “özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği” şeklindeki şikayetler sonucu Twitter hesabı askıya alındı.

‘BU BENİ DURDURMAYACAK’

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Metin Cihan, “Bunun beni durduramayacağını, aksine daha çok araştırıp paylaşacağımı bilmenizi isterim” dedi.

Diğer sosyal medya mecralarında paylaşımlarına devam edeceğini belirten Metin Cihan, yeni adreslerini de paylaştı.

Instagram: @metcihan

YouTube: youtube.com/c/metincihann

TikTok: @metcihan

DAHA FAZLA