Gazeteci Meşale Tolu serbest bırakıldı

Gazeteci Meşale Tolu serbest bırakıldı

Bugün yargılandığı davada tahliye edilen Alman gazeteci Meşale Tolu cezaevi çıkışında yabancılar şubesine götürüldü. Tolu karakoldan serbest bırakıldı.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gazeteci Tolu ve 5 tutukluyu adli kontrol şartı ve yurtdışı çıkış yasağı ile tahliye etti. Tolu'nun ailesi, dostları ve duruşmayı izlemek üzere gelen heyet, Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'nin önüne gitti. Hapishane önünde Alman Büyükelçi Martin Erdmann, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Dr. Georg Birgelen, çok sayıda yabancı basın Meşale Tolu'nun tahliye edilmesini bekledi.

ETHA'nın haberine göre, Hapishane idaresi Tolu'nun tahliyesine ilişkin bir açıklama yaptı. Meşale Tolu'nun Alman vatandaşı olmasından dolayı en yakın karakola imza atması gerektiğini belirtti. Açıklamada, bu nedenle Tolu'nun polis eşliğinde en yakın karakola gideceği ve imza attıktan sonra karakoldan serbest bırakılacağını ifade etti. Tolu'nun en son En son Kumkapı'daki Yabancılar Şubesi'ne götürüldüğü öğrenildi.

SINIR DIŞI EDİLECEK

"Terör örgütü üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" suçundan yargılandığı MLKP davasında tahliye olan Alman vatandaşı Meşale Tolu , cezaevinden çıktı. Saat 19.00 sıralarında siyah camlı sivil bir polis aracıyla çıkarılan Tolu, sınır dışı edilmek üzere işlemlerin tamamlanması için Göç İdaresi Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Avukat, karakol önünde gazetecilere Tolu’nun sınır dışı edilmesi için karar çıkartıldığını belirterek “Ancak mahkeme yurt dışına çıkış yasağı kararı koydu. Bu durumda Meşale sınır dışı edilemez” dedi.

Avukatlar ile polis yetkilileri arasındaki görüşme uzunca bir süre devam etti. Tolu daha sonra karakoldan serbest bırakıldı.