Gazeteci Meşale Tolu: Mücadele Etmeyi Sürdüreceğim

Gazeteci Meşale Tolu: Mücadele Etmeyi Sürdüreceğim

Tutukluluğunun ardından serbest bırakılan gazeteci ve çevirmen Meşale Tolu, kendisi için düzenlenen basın açıklamasında konuştu.

Terör örgütüne üyelik suçlamasıyla 6 Mayıs 2017 tarihinde tutuklanarak yedi ay cezaevinde kalan gazeteci ve çevirmen Meşale Tolu, yurt dışına çıkış yasağı kaldırılınca Almanya'ya döndü. Tolu, kendisi için düzenlenen basın açıklamasında konuştu.

Tolu’yu babası Ali Rıza Tolu ile 33 yaşındaki gazeteciye destek için kurulan "Meşale Tolu’ya Özgürlük için Dayanışma Çemberiadlı girişimden Baki Selçuk karşıladı. Tolu ve Selçuk daha sonra havalimanında basın toplantısı düzenledi. Tolu, düzenlenen basın açıklamasında gözaltına alınarak tutuklanışı, hakkındaki dava ve serbest bırakılana dek geçen süreç hakkında bilgi verdi.

OĞLU DA KENDİSİYLE BİRLİKTE CEZAEVİNDE KALDI

Eşinin ardından kendisinin de Mayıs 2017’de tutuklanması nedeniyle çocuğunu bırakacak kimsesi olmadığı için oğlunun da kendisiyle birlikte altı ay cezaevinde kaldığını söyleyen Tolu, "Ancak cezaevi koşulları çocuklara uygun olmadığı için oğlumu daha sonra Almanya’ya göndermek zorunda kaldım. Tutukluluğumun son iki ayında oğlum cezaevinde değildi" dedi. Aralık 2017’de serbest kalmasının ardından avukatlarının her ay yurt dışına çıkma yasağının kaldırılması için dilekçe verdiğini söyleyen Tolu, "Ancak sürekli reddedildi. Nihayet Ağustos ayında dilekçemiz kabul edildi ve yasak kaldırıldı" dedi.

'GERÇEKTEN SEVİNEMİYORUM'

Almanya‘ya geldiğine çok sevinemediğini söyleyen Tolu, "Bugün ben buradayken muhalif yüzlerce meslektaşım, öğrenciler, avukatlar, tutuklu. Buraya gelebildiğime gerçekten sevinemiyorum çünkü cezaevine konulduğum ülkede hiçbir şeyin değişmediğini biliyorum" dedi. Tolu, Türkiye'de tutuklu olan insanların serbest bırakılması için mücadele etmeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi.